Valla, Folkets park

​Ett kvarter - två hus, två möjligheter

I nya Folkets Park har vi byggt 57 lägenheter med hyresrätt för människor i alla åldrar som vill bo bekvämt, fritt och tryggt – i en unik miljö mellan stad och skog.

​Norra huset – Rum för alla

I det norra huset har vi byggt 29 lägenheter i storlekarna 1 till 5 rum och kök.  

Södra huset – Trygghetsboende

I det södra huset har vi ett nytt typ av boende, Trygghetsboende. Här har vi byggt 28 lägenheter i storlekarna 1 till 3 rum och kök. Trygghetsboende vänder sig till hushåll utan barn, där minst en i familjen har fyllt 70 år. Trygghetsboendet har högre tillgänglighet och en värd/värdinna finns på plats delar av dagen för aktiviteter och extra trygghet. Här finns också gemensamhetsutrymmen för samvaro och rekreation. I övrigt är vårt Trygghetsboende precis som vanliga hyreslägenheter och du söker din bostad direkt hos Stångåstaden. 

Läs mer om vårt Trygghetsboende.

God standard

Lägenheterna är inredda med ljusa, moderna material, och samtliga har kaklade badrum samt diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som standard. Det finns 57 bilplatser, antingen i källargaraget eller på parkeringsplats vid husen.​

Perfekt läge

De nya bostäderna har byggts inom området där Folkets Park har funnits i decennier. Flera av de ursprungliga byggnaderna ska bevaras, vilket bidrar till områdets unika karaktär och atmosfär. Läget har många fördelar. Stångåstadens fastighet ligger längs Majgatan, strax norr om Cupolen. Du har cykelavstånd till såväl city som universitetet och Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar området och med bil är du snabbt ute på E4. I närområdet finns skola, förskola och mataffär. Du bor granne med lugnet och grönskan i Rydsskogen och Vallaskogen. Sist men inte minst har du även nära till alla upplevelser i Gamla Linköping. 

​​​​Områdeskarta

Valla, Folkets Park

Länkar

Solstudie
Bilder​​​