Ebbepark - Labbet

KVARTERET LABBET

Här kommer vi bygga hyreshus ovanpå Sankt Kors verksamhetslokaler. Det blir ett innovativt och spännande kvarter i Ebbepark där bostäder och verksamheter möts. Det är idag även planerat en förskola i den här delen av Ebbepark.  Kvarteret Labbet kommer uppföras som sista kvarter i Ebbepark.

Områdesvy Ebbepark
En vision av ett levande område. Varje kvarter har samtidigt sin egen karaktär. 


Karta Ebbepark

Klicka ovan för större bild.

VÅR VISION

Ebbepark är Linköpings nya stadsdel i östra Valla. Här kommer vi tillsammans med Sankt Kors Fastighets AB att integrera bostäder och verksamheter där vi kan skapa hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Några fokusområden är hållbara transporter, integrerade energisystemlösningar och kretsloppstänkande. Det vi vill uppnå i Ebbepark kan sammanfattas i värdeorden "share", "care" och "dare". 

Vår vision är: ett område som lever och sjuder av aktivitet dygnet runt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service och allt annat man behöver för att leva sitt liv. 

Share handlar om att dela resurser. Parkeringsplatserna används av företagen på dagarna och av de boende på kvällarna? Bil- och cykelpool, lån av verktyg, gemensamma utrymmen och många mötesplatser, parker etc. är andra viktiga ingredienser. 

Care innebär att vi bryr oss om varandra. Vi vill uppnå en nästan lite exotisk atmosfär, som i utlandet, där man umgås med vänner och grannar och området är levande nästan dygnet runt. 

Dare fokuserar på mod och att våga genomföra sina visioner i livet. Kanske modet att starta eget och att uppmuntra varandra till nyföretagande i området. 

På sikt kommer vi bygga ​700 bostäder och Sankt Kors kommer utöka verksamhetsytan i området från 30 000 till cirka 75 000 kvm.

Preliminärt första inflyttning hösten 2021​.

Läs mer om Ebbepark på ebbepark.se.

Områdesvy Ebbepark
En vision av hur det kan se ut i Ebbepark. 

PERFEK​T LÄGE

Du cyklar enkelt till såväl city som till universitetet och Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar området, och med bil är du snabbt ute på E4. I närområdet finns skola, förskola och mataffär. Samtidigt har du nära till lugnet och grönskan i Rydsskogen såväl som i Vallaskogen. Du har även promenadavstånd till alla upplevelser i Gamla Linköping.

EBBE – ADOLF FREDRIK WAHLBECKS SON

Namnet Ebbepark har sin historiska förklaring. Ebbe var son till Adolf Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks Fabriker. Under Ebbes tid som vd i mitten av 1900-talet utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag. Som exempel fick fabrikens branddamm dubbla funktioner och blev en uppskattad swimmingpool för anställda. Alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö. Tanken om samutnyttjande av resurser tas vidare i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder in framtiden.

Läs mer om Ebbepark på ebbepark.se

Områdesvy Ebbepark
Tillsammans ska vi göra denna vision till verklighet. 


KONTAKTPERSON

Fredrik Ählström
Kundansvarig Nyproduktion
013-20 85 49
Fredrik.Ahlstrom(a)stangastaden.s​e

Porträttbild Ulrika Frost. Foto.Ulrika Frost

Affärsutvecklings- och uthyrningsansvarig kommersiella lokaler
013-20 85 84
Ulrika.Frost(a​)stangast​aden.​se​

Läs mer