Östra Valla, Ebbepark Labbet

I den första etappet av kvarteret Labbet bygger vi 105 lägenheter, utav dessa är 48 lägenheter seniorbostäder. Kvarteret Labbet kommer uppföras som sista kvarter i Ebbepark. Planerad inflyttning 2024. 

Områdesvy Ebbepark
En vision av ett levande område. Varje kvarter har samtidigt sin egen karaktär. 


Karta Ebbepark

Klicka ovan för större bild.

PERFEK​T LÄGE

Du cyklar enkelt till såväl city som till universitetet och Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar området, och med bil är du snabbt ute på E4. I närområdet finns skola, förskola och mataffär. Samtidigt har du nära till lugnet och grönskan i Rydsskogen såväl som i Vallaskogen. Du har även promenadavstånd till alla upplevelser i Gamla Linköping.

EBBE – ADOLF FREDRIK WAHLBECKS SON

Namnet Ebbepark har sin historiska förklaring. Ebbe var son till Adolf Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks Fabriker. Under Ebbes tid som vd i mitten av 1900-talet utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag. Som exempel fick fabrikens branddamm dubbla funktioner och blev en uppskattad swimmingpool för anställda. Alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö. Tanken om samutnyttjande av resurser tas vidare i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder in framtiden.

Läs mer om Ebbepark på ebbepark.se

Områdesvy Ebbepark
Tillsammans ska vi göra denna vision till verklighet. 

Nyhetsbrev

Anmälan till nyhetsbrev om Stångåstadens nyproduktion
Ja tack, jag anmäler mig till:

LÄNKAR

KONTAKTPERSON

Porträttbild Mattias Johansson
Mattias Johansson

Kundansvarig Nyproduktion​
013-20 85 24
Mattias.johansson(a)stangastaden.se