Övre Vasastaden, Alnen

​Bostadsväljare​

​Har du provat vår nya bostadsväljare​? Här kan du i 3D vandra runt husen, klicka på lägenheter du är intresserad av och få veta mer om just dem. Hitta din egen favoritlägenhet och gör sedan en intresseanmälan. 

Skissbild över fasad på Alnen. Illustration.Klicka på bilden för att öppna bostadsväljaren.

En ledigare känsla 

I Övre Vasastaden bygger vi hyresrätter för dig som gärna väljer frihet före måsten. Ett kravlöst och bekvämt boende som ger tid och rum för vardagslu​gn, goda vänner och spontana upplevelser. Utanför dörren växer det fram gator och torg, butiker, kontor, caféer och restauranger. Tillsammans formar vi en ny stadsdel med avslappnad atmosfär och ett helt eget uttryck. 

Det nya området ligger längs med Industrigatan och sträcker sig från Östgötagatan upp till Bergsrondellen. Stångåstadens projekt är en del i den första etappen där vi, tillsammans med andra byggherrar, skapar sju kvarter med varierad arkitektur och trevliga innergårdar. 

Om fastigheten

Stångåstadens hus kommer att bestå av 145 ljusa och yteffektiva lägenheter fördelade på 5-7 våningar. Här bygger vi 15 ettor, 42 tvåor, 44 treor, 39 fyror och 5 femmor. Med få undantag får alla lägenheter en härlig balkong eller uteplats och tillgång till hiss. Bilplats kan erbjudas i garage under huset.

Rökfritt i 20 lägenheter​

Stångåstaden kommer erbjuda ett rökfritt hus med 20 lägenheter på Slöjdgatan 3. Här får hyresgästerna skriva på ett avtal, i tillägg till hyresavtalet, att man inte ska röka i lägenheten, på balkongen, uteplatsen, i trapphuset, i ​gemensamma utrymmen samt i anknytning till byggnaden.

Söker du lokal för kommersiell verksamhet? 

I bottenvåningen bygger vi drygt 600 kvadratmeter kommersiell yta för upp till åtta​ olika lokaler som ska vara inflyttningsklara hösten 2017. Kontakta Ulrika Frost, affärsområdeschef, på telefonnummer 013-20 85 84​ eller e-post ulrika.frost(a)stangastaden.se​​ Läs mer om Lokaler.

Inredning

Du flyttar in i en helt ny lägenhet inredd med stilrena och moderna material. Parkettgolv i sov- och vardagsrum är standard, liksom kakel och klinker i våtutrymmen. Det kommer att finnas tvättmöjligheter i samtliga lägenheter. 

Om området

I Vasastaden finns redan idag skolor, livsmedelsaffärer och restauranger, och i det nya området planeras det för mer service. Bland annat kommer en ny Hemköp-butik att etablera sig här. Det perfekta läget ger dig också tillgång till citys hela utbud av shopping och nöjen. Och om du pendlar kan du nästan inte bo bättre – till resecentrum promenerar du på bara några minuter och med bil tar du dig snabbt och smidigt ut på motorvägen.​

Tidplan

Inflyttning från våren 2017.

Bilder från invigningen den 8 maj 2017.​
Bilder från invigningen av torget i Övre Vasastaden den 18 maj 2017.​
FAKTA OM ALNEN

Område: Övre Vasastaden
Hyra: 5 225 – 16 795 kr
Antal rum: 1 till 5 rum och kök
Yta: 36 - 123 kvm
Inflyttning: från våren 2017
Antal bostäder: 145
Balkong/uteplats: balkonger/ uteplats till nästan alla lägenheter​

Länkar

Hyror​
Skis​​ser och planlösningar​​​
Om Övre Vasastaden​
Projektblad​
Bilpool​
Garageplatser

Höga byggkostnader förklarar höga hyror

KONTAKTPERSONer

Porträttbild Ulrika Thollander. Foto.
Ulrika Thollander

Kundansvarig Nyproduktion​
013-20 86 33​
Ulrika.Thollander(a)stangastaden.se​​​​​​​​

Porträttbild Ulrika Frost. Foto.Ulrika Frost

Affärsområdeschef​​ Lokaler
013-20 85 84
ulrika.frost(a​)stangast​aden.​se​​​