Läs mer

Innerstaden, Eddan

Läge för livskvalitet

Efterfrågan på bostäder med centralt läge är stor, och med projektet vid Eddan, hoppas vi kunna möta en del av behovet. Våra hyreslägenheter som byggs på Eddan ligger mitt i det brusande city, ett stenkast från Trädgårdsföreningens grönska. Uthyrningen planeras till vintern 2018. 

På den nuvarande parkeringsplatsen Eddan, i korsningen Drottninggatan-Djurgårdsgatan, bygger vi cirka 230 nya hyresrätter med ett stort antal garageplatser. Husen varieras i höjd från fyra till elva våningar. I markplanet blir det handel som butiker, service, restauranger med mera.

Översiktlig bild av husen i kvarteret Eddan. Illustration.
 

Hög standard

Målet med byggnationen vid Eddan är att skapa ett varierat lägenhetsutbud. Generellt ska lägenheterna utformas med öppna planlösningar, moderna material i hög kvalitet och med goda förvaringsmöjligheter.

Med några undantag har de flesta lägenheterna balkong, i vissa fall inglasade. En del av köken är ergonomisk utformade med upphöjda diskmaskiner och ugn i högskåp. Induktionshäll och inbyggnadsmikro finns i de flesta lägenheter. Tvättmaskin och torktumlare är standard.En av fasaderna på Stångåstadens fastigheter i kvarteret Eddan. Illustration.

Om området

I kvarteret Eddan är det nära till innerstadens puls med restauranger och butiker men även till mataffär, vårdcentral och mycket mera. Dessutom ligger vackra, gröna Trädgårdsföreningen alldeles intill. På bekvämt gångavstånd finns exempelvis Universitetssjukhuset och Hälsouniversitetet som båda är stora arbetsplatser.

En av fasaderna på Stångåstadens hus i kvarteret Eddan. Illustration.

Söker du lokal för kommersiell verksamhet? 

I markplan planerar vi för stans nya restaurang- och handelskvarter. Här kan du som vill öppna en ny verksamhet eller utveckla din befintliga hitta ett nytt och häftigt läge. Vi har totalt ett 20 tal lokaler, både i markplan och 1 trappa upp, och storleken varierar från 40 kvm till flera hundra kvadrat. Hör av dig till Ulrika Frost, Affärsområdeschef för våra lokaler, på 013-208584 eller via e-post ulrika.frost(a)stangastaden.se, så berättar hon mera om vilka möjligheter som finns. Den som är ute i god tid har stora möjligheter att påverka utformningen av sin lokal.

Tidplan

Planerad inflyttning från våren 2020. Uthyrning preliminärt under vintern 2018. 

 

Så här långt har arbetet kommit i månadsskiftet november/december 2017. Ännu så länge en grop som inte vittnar så mycket om vad som ska växa fram.  


Ett första spadtag togs den 9 juni ​2017.

NYHETSBREV​


Anmälan till nyhetsbrev om Stångåstadens nyproduktion
Förnamn
E-postadress
Ja tack, jag anmäler mig till
Nyhetsbrev Innerstaden, Eddan
LÄNKAR

Områdesinformation​​​​
Skiss​er​
Lokaler för uthyrning​​

Höga byggkostnader förklarar höga hyror
Flyttkedjan öppnar nya dörrar

KONTAKTPERSONer

Porträttbild Ulrika Thollander. Foto.
Ulrika Thollander

Kundansvarig Nyproduktion​
013-20 86 33​
Ulrika.Thollander(a)stangastaden.se​​​​​​

Porträttbild Ulrika Frost. FotoUlrika Frost

Affärsområdeschef​​ Lokaler
013-20 85 84
ulrika.frost(a​)stangast​aden.​se​​