Läs mer

Östra Valla, Ebbepark Lugnet

KVARTERET LUGNET

Byggnationen pågår av första etappen av tre i kvarteret Lugnet. Den 1.a etappen (Annagatan, Wahlbecksgatan samt Väverigatan) bygger vi 86 stycken lägenheter utav dessa är 31 Hyresrätter och 55 bostadsrätter. Preliminärt första inflyttning sommaren 2021. Vi planerar här för bland annat gemensam hunddusch, cykeldusch, mekarhörna för cykel samt större leveransboxar.


Lugnet är som namnet signalerar en lite lugnare del av Ebbepark, som vänder sig främst till familjer som önskar en något stillsammare boendemiljö än resten av det levande och aktiva området. Utanför Lugnet pågår byggandet av Ebbepark med sina fyra olika kvarter som vart och ett kommer att ha sin speciella prägel. 

Antal rumKvm
Hyra per månadAntal
1 rok28 - 45 kvm5.524 kr - 7.993 kr7
2 rok50 - 51 kvm8.334 kr - 8.687 kr8
3 rok75 - 97 kvm11.318 kr - 14.309 kr11
4 rok110 kvm15.518 kr - 15.668 kr4
5 rok133 kv18.650 kr1


BOSTADSVÄLJARE

I vår bostadsväljare kan du klicka på lägenheter och få se bofaktablad. PERFEK​T LÄGE

Du cyklar enkelt till såväl city som till universitetet och Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar området, och med bil är du snabbt ute på E4. I närområdet finns skola, förskola och mataffär. Samtidigt har du nära till lugnet och grönskan i Rydsskogen såväl som i Vallaskogen. Du har även promenadavstånd till alla upplevelser i Gamla Linköping.

Kartan visar fördelningen mellan hyresrätter (HR) och bostadsrätter (BR). Klicka ovan för större bild.

VÅR VISION

Ebbepark är Linköpings nya stadsdel i östra Valla. Här kommer vi tillsammans med Sankt Kors Fastighets AB att integrera bostäder och verksamheter där vi kan skapa hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Några fokusområden är hållbara transporter, integrerade energisystemlösningar och kretsloppstänkande. Det vi vill uppnå i Ebbepark kan sammanfattas i värdeorden "share", "care" och "dare". 


Vår vision är: ett område som lever och sjuder av aktivitet dygnet runt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service och allt annat man behöver för att leva sitt liv. 

Share handlar om att dela resurser. Parkeringsplatserna används av företagen på dagarna och av de boende på kvällarna? Bil- och cykelpool, lån av verktyg, gemensamma utrymmen och många mötesplatser, parker etc. är andra viktiga ingredienser. 

Care innebär att vi bryr oss om varandra. Vi vill uppnå en nästan lite exotisk atmosfär, som i utlandet, där man umgås med vänner och grannar och området är levande nästan dygnet runt. 

Dare fokuserar på mod och att våga genomföra sina visioner i livet. Kanske modet att starta eget och att uppmuntra varandra till nyföretagande i området. 

På sikt kommer vi bygga ​700 bostäder och Sankt Kors kommer utöka verksamhetsytan i området från 30 000 till cirka 75 000 kvm.Söker du lokal för kommersiell verksamhet?

I Lugnet byggs också två lokaler vid Marianne Richters torg. Hör av dig till Ulrika Frost, Affärsutvecklings- och uthyrningsansvarig kommersiella lokaler för våra lokaler, på 013-208584 eller via e-post ulrika.frost(a)stangastaden.se, så berättar hon mera om vilka möjligheter som finns.

EBBE – ADOLF FREDRIK WAHLBECKS SON

Namnet Ebbepark har sin historiska förklaring. Ebbe var son till Adolf Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks Fabriker. Under Ebbes tid som vd i mitten av 1900-talet utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag. Som exempel fick fabrikens branddamm dubbla funktioner och blev en uppskattad swimmingpool för anställda. Alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö. Tanken om samutnyttjande av resurser tas vidare i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder in framtiden.

NYHETSBREV?


Anmälan till nyhetsbrev om Stångåstadens nyproduktion
Förnamn
E-postadress
Ja tack, jag anmäler mig till:
Nyhetsbrev Ebbepark kvarteret Dynamiken
Nyhetsbrev Ebbepark kvarteret Lugnet, hyresrätter

Länkar

Planlösning exempel - 3 rum och kök
KONTAKTPERSON

Fredrik Ählström
Kundansvarig Nyproduktion
013-20 85 49
Fredrik.Ahlstrom(a)stangastaden.s​e

Porträttbild Ulrika Frost. Foto.Ulrika Frost

Affärsutvecklings- och uthyrningsansvarig kommersiella lokaler
013-20 85 84
Ulrika.Frost(a​)stangast​aden.​se​