Östra Valla, Ebbepark Dynamiken

Dynamiken blir ett 24/7-kvarter med sprudlande atmosfär och sömnlös verksamhet.  Kvarteret Dynamiken bygger vi tillsammans med Sankt Kors och Lejonfastigheter.
I Dynamiken vänder vi oss framförallt till er som önskar bo i ett nytt och spännande bostadskvarter där det alltid är något på gång. Här eftersträvar vi mindre yteffektiva hyreslägenheter. Preliminär inflyttning från 2023.
Områdesvy Ebbepark

STÅNGÅSTADEN BYGGER I DYNAMIKEN

  • 111 hyreslägenheter samt några mindre lokaler, byggstart 2021, preliminär intlyttning  2023
  • Trähuset cirka 30 lägenheter 
  • Sista etappen, cirka 150 lägenheter

SANKT KORS OCH LEJONFASTIGHETER BYGGER I DYNAMIKEN

  • Färgeriet skola och verksamhetslokaler  
  • Norra fabriken verksamhetslokaler
  • Magasinet verksamhetslokaler

VÅR VISION

Ebbepark är Linköpings nya stadsdel i östra Valla. Här kommer vi tillsammans med Sankt Kors Fastighets AB att integrera bostäder och verksamheter där vi kan skapa hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Några fokusområden är hållbara transporter, integrerade energisystemlösningar och kretsloppstänkande. Det vi vill uppnå i Ebbepark kan sammanfattas i värdeorden "share", "care" och "dare". 

Vår vision är: ett område som lever och sjuder av aktivitet dygnet runt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service och allt annat man behöver för att leva sitt liv. 

Share handlar om att dela resurser. Parkeringsplatserna används av företagen på dagarna och av de boende på kvällarna? Bil- och cykelpool, lån av verktyg, gemensamma utrymmen och många mötesplatser, parker etc. är andra viktiga ingredienser. 

Care innebär att vi bryr oss om varandra. Vi vill uppnå en nästan lite exotisk atmosfär, som i utlandet, där man umgås med vänner och grannar och området är levande nästan dygnet runt. 

Dare fokuserar på mod och att våga genomföra sina visioner i livet. Kanske modet att starta eget och att uppmuntra varandra till nyföretagande i området. 

På sikt kommer vi bygga ​750 bostäder och Sankt Kors kommer utöka verksamhetsytan i området från 30 000 till cirka 75 000 kvm.

Första inflyttning för boende i den nya stadsdelen Ebbepark äger rum preliminärt från maj 2021 för kvarteret Lugnet.

EBBE – ADOLF FREDRIK WAHLBECKS SON

Namnet Ebbepark har sin historiska förklaring. Ebbe var son till Adolf Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks Fabriker. Under Ebbes tid som vd i mitten av 1900-talet utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag. Som exempel fick fabrikens branddamm dubbla funktioner och blev en uppskattad swimmingpool för anställda. Alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö. Tanken om samutnyttjande av resurser tas vidare i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder in framtiden.

Läs mer om Ebbepark på ebbepark.seNYHETSBREV?


Anmälan till nyhetsbrev om Stångåstadens nyproduktion
Förnamn
E-postadress
Ja tack, jag anmäler mig till
Ebbepark kvarteret Dynamiken
Ebbepark kvarteret Lugnet
KONTAKTPERSON

Kontaktperson Fredrik ÄhlströmFredrik Ählström
Kundansvarig Nyproduktion
013-20 85 49
Fredrik.Ahlstrom(a)stangastaden.s​e

Porträttbild Ulrika Frost. Foto.Ulrika Frost

Affärsutvecklings- och uthyrningsansvarig kommersiella lokaler
013-20 85 84
Ulrika.Frost(a​)stangast​aden.​se​


Läs mer