Ebbepark

Välkomna till öppet hus​

Nu går startskottet för Ebbepark - en modig, omtänksam och smart del av staden. 

Den 19 oktober är det öppet hus på Westmansgatan 37 (ingång vid byggarbetsplatsen, skyltat från parkeringarna). 

Mellan klockan 15 och 17 öppnar vi vårt showroom för företag och näringsliv, men även du som är privatperson är välkommen att få mer information om Ebbepark. 

Från klockan 17 fram till klockan 20 fortsätter programmet med fokus mot allmänheten. 

Showroom

- Hur kommer Ebbepark att bli? Ta del av visioner och tidplaner.

- Stångåstaden visar planer för bostäder.

- Sankt Kors visar planer för nya företagsmiljöer.

- Träffa de välkända robotarna från Linköpings universitet

- Vad händer i Ebbepark idag? Utställning av aktörer i området. 

Föredrag

- Gunnar Elfström berättar om områdets kulturarv.

- Sankt Kors och Stångåstaden berättar om bygget, visioner och planer. 

- Föredragen startar cirka klockan 17.15, ​​18.15 och 19.15. 

Varmt välkomna! 


Ny stadsdel i östra Valla

Ebbepark, vår nya stadsdel i östra Valla. Här kommer vi tillsammans med Sankt Kors Fastighets AB att integrera bostäder och verksamheter där vi kan skapa hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Några fokusområden är hållbara transporter, integrerade energisystemlösningar och kretsloppstänkande. Det vi vill uppnå i Ebbepark kan sammanfattas i värdeorden "share", "care" och "dare". 

Share handlar om att dela resurser. Kanske används parkeringsplatserna av företagen på dagarna och av de boende på kvällarna? Bil- och cykelpool, lån av verktyg, gemensamma utrymmen och många mötesplatser, parker etc. är andra viktiga ingredienser. 

Care innebär att vi bryr oss om varandra. Vi vill uppnå en nästan lite exotisk atmosfär, som i utlandet, där man umgås med vänner och grannar och området är levande nästan dygnet runt. 

Dare fokuserar på mod och att våga genomföra sina visioner i livet. Kanske modet att starta eget och att uppmuntra varandra till nyföretande i området. 

På sikt kommer vi bygga upp till cirka ​700 bostäder och Sankt Kors kommer utöka verksamhetsytan i området från 30 000 till cirka 50 000 kvm.

Byggstart 2017/2018​.


En vision av hur det kan se ut i Ebbepark. 

Perfek​t läge

Du cyklar enkelt till såväl city som till universitetet och Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar området, och med bil är du snabbt ute på E4. I närområdet finns skola, förskola och mataffär. Samtidigt har du nära till lugnet och grönskan i Rydsskogen såväl som i Vallaskogen. Du har även promenadavstånd till alla upplevelser i Gamla Linköping.


Visionsbild över närheten till stadskärnan. 

Kvarteret Lugnet

Vi planerar för att bygga 300 lägenheter i kvarteret Lugnet, med byggstart i slutet av 2017. Här planeras för ytsmarta lägenheter på 1-5 rum och kök. Lugnet vänder sig till familjer. 

Kvarteret Dynamiken

Här planerar vi tillsammans med Sankt Kors att bygga cirka 200 lägenheter med trolig byggstart under 2018. Sankt Kors bygger verksamheterna i kvarteret. Dynamiken blir ett 24/7-kvarter med en sprudlande atmosfär och sömnlös verksamhet. 

Kvarteret Labbet

I det här kvarteret planerar vi att bygga cirka 200 lägenheter. 


En vision av ett levande område. Varje kvarter har samtidigt sin egen karaktär. 

Ebbe – Adolf Fredrik Wahlbecks son

Namnet Ebbepark har sin historiska förklaring. Ebbe var son till Adolf Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks Fabriker. Under Ebbes tid som vd i mitten av 1900-talet utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag. Som exempel fick fabrikens branddamm dubbla funktioner och blev en uppskattad swimmingpool för anställda. Alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö. Tanken om samutnyttjande av resurser tas vidare i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder in framtiden.

Läs mer om Ebbepark på ebbepark.se


Tillsammans ska vi göra denna vision till verklighet. 

NYHETSBREV?


Anmälan till nyhetsbrev om Stångåstadens nyproduktion
Förnamn
E-postadress
Ja tack, jag anmäler mig till
Nyhetsbrev Ebbepark

KONTAKTPERSON

Fredrik Ählström
Kundansvarig Nyproduktion
013-20 85 49
Fredrik.Ahlstrom(a)stangastaden.s​e

Porträttbild Ulrika Frost. Foto.Ulrika Frost

Affärsområdeschef​​ Lokaler
013-20 85 84
Ulrika.Frost(a​)stangast​aden.​se​