Läs mer

Ebbepark

Vår vision

Ebbepark är Linköpings nya stadsdel i östra Valla. Här kommer vi tillsammans med Sankt Kors Fastighets AB att integrera bostäder och verksamheter där vi kan skapa hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Några fokusområden är hållbara transporter, integrerade energisystemlösningar och kretsloppstänkande. Det vi vill uppnå i Ebbepark kan sammanfattas i värdeorden "share", "care" och "dare". 

Vår vision är: ett område som lever och sjuder av aktivitet dygnet runt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service och allt annat man behöver för att leva sitt liv. 

Share handlar om att dela resurser. Kanske används parkeringsplatserna av företagen på dagarna och av de boende på kvällarna? Bil- och cykelpool, lån av verktyg, gemensamma utrymmen och många mötesplatser, parker etc. är andra viktiga ingredienser. 

Care innebär att vi bryr oss om varandra. Vi vill uppnå en nästan lite exotisk atmosfär, som i utlandet, där man umgås med vänner och grannar och området är levande nästan dygnet runt. 

Dare fokuserar på mod och att våga genomföra sina visioner i livet. Kanske modet att starta eget och att uppmuntra varandra till nyföretagande i området. 

På sikt kommer vi bygga upp till cirka ​700 bostäder och Sankt Kors kommer utöka verksamhetsytan i området från 30 000 till cirka 60 000 kvm.

Preliminärt första inflyttning sista kvartalet 2020​.

Läs mer om Ebbepark på områdets hemsida. 


En vision av hur det kan se ut i Ebbepark. 

Perfek​t läge

Du cyklar enkelt till såväl city som till universitetet och Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar området, och med bil är du snabbt ute på E4. I närområdet finns skola, förskola och mataffär. Samtidigt har du nära till lugnet och grönskan i Rydsskogen såväl som i Vallaskogen. Du har även promenadavstånd till alla upplevelser i Gamla Linköping.

Kvarteret Lugnet

Här kommer vi att bygga 290 lägenheter på 1-5 rum och kök. Lugnet är som namnet signalerar en lite lugnare del av Ebbepark, som vänder sig främst till (barn)familjer som önskar en något stillsammare boendemiljö än resten av det levande och aktiva området. I Lugnet kommer du att hitta ljusa och välplanerade lägenheter med stilrena, moderna materialval. Utanför Lugnet pågår byggandet av Ebbepark med sina fyra olika kvarter som vart och ett kommer att ha sin speciella prägel. 

Av de 290 lägenheterna kommer cirka 150 att bli bostadsrätter. Är du intresserad av att följa projektet, både när det gäller hyres- och bostadsrätter, är du välkommen att anmäla dig gärna till vårt nyhetsbrev om Lugnet i Ebbepark. Där kommer du löpande att få mer information, exempelvis om hur du, när det blir dags, går tillväga för att lämna en intresseanmälan avseende bostadsrätterna. 

Kvarteret Dynamiken

Här kommer vi att bygga cirka 200 lägenheter samt lokaler med byggstart under senare delen av 2018. Sankt Kors planerar samtidigt att bygga och utveckla verksamhetsytor, så att Dynamiken totalt sett blir ett 24/7-kvarter med en sprudlande atmosfär och sömnlös verksamhet.

I Dynamiken vänder vi oss framförallt till er som önskar bo i ett nytt och spännande bostadskvarter där det alltid är något på gång.  

Kvarteret Labbet

Exakt hur kvarteret Labbet kommer att bli är ännu inte bestämt, då vi tillsammans med Sankt Kors planerar vilken karaktär och utformning området ska få. 


En vision av ett levande område. Varje kvarter har samtidigt sin egen karaktär. 

Ebbe – Adolf Fredrik Wahlbecks son

Namnet Ebbepark har sin historiska förklaring. Ebbe var son till Adolf Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks Fabriker. Under Ebbes tid som vd i mitten av 1900-talet utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag. Som exempel fick fabrikens branddamm dubbla funktioner och blev en uppskattad swimmingpool för anställda. Alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö. Tanken om samutnyttjande av resurser tas vidare i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder in framtiden.

Läs mer om Ebbepark på ebbepark.se


Tillsammans ska vi göra denna vision till verklighet. 

Digitalt spadtag i oktober 2017

Den 19:e oktober tog vi det första spadtaget i Ebbepark. Förutom vi på Stångåstaden deltog många andra aktörer i invigningen - bland annat kommunen, Sankt Kors och flera av företagen som kommer att bli verksamma i Ebbepark.

puff1.jpg
 

Det första digitala spadtaget i Ebbepark.

NYHETSBREV?


Anmälan till nyhetsbrev om Stångåstadens nyproduktion
Förnamn
E-postadress
Ja tack, jag anmäler mig till
Ebbepark kvarteret Dynamiken
Ebbepark kvarteret Lugnet

KONTAKTPERSON

Fredrik Ählström
Kundansvarig Nyproduktion
013-20 85 49
Fredrik.Ahlstrom(a)stangastaden.s​e

Porträttbild Ulrika Frost. Foto.Ulrika Frost

Affärsområdeschef​​ Lokaler
013-20 85 84
Ulrika.Frost(a​)stangast​aden.​se​