Så här söker du lägenhet

​Alla Stångåstadens lägenheter hyrs ut via Sök ledigt på stangastaden.se.

Huvudsakligt uthyrningsförfarande med köpoäng:

Lägenheterna ligger publicerade för intresseanmälan på stangastaden.se i ungefär fyra till sju dagar. När anmälningstiden gått ut gör vi en kreditupplysning av de fem personerna med högst köpoäng (kreditupplysning görs ej på befintliga hyresgäster). Därefter erbjuder vi visning av den tillgängliga lägenheten till de fem som uppfyller Stångåstadens krav. Om du blir erbjuden visning har du fyra till sju dagar på dig att titta på lägenheten och ge besked om du vill ha den eller inte. Lägenheterna som publiceras under Sök ledigt erbjuds alltid till den med flest köpoäng av dem som anmält intresse till respektive lägenhet.

Du kan lämna intresse för tre lägenheter samtidigt. Om du blir erbjuden visning av en lägenhet men inte svarar eller tackar nej sammanlagt fem gånger inom en sexmånadersperiod spärras du från att söka lägenhet i sex månader. Spärren infaller från datumet du senast tackade nej. Du fortsätter samla köpoäng under den tiden.

Under Sök ledigt ser du i realtid hur många som sökt de olika lägenheterna och hur många köpoäng personen på plats nummer fem har. Observera att antalet köpoäng som krävs för att bli topp fem kan förändras om fler med många köpoäng anmäler sig. Köpoängen för plats fem visas för att du ska få en uppfattning om din möjlighet att bli erbjuden visning av just den lägenheten.