Läs mer

 

Aktiviteter med LHC

HOCKEYSTIPENDIUM

För 18:e året i rad utser vi tillsammans med LHC två vinnare, en tjej och en kille, som får var sitt presentkort på hockeyutrustning värde 5000 kronor. Stipendiet delas ut i Saab Arena den 12 mars, då Stångåstaden står som matchvärd.


OM STIPENDIET

Stångåstaden och LHC delar tillsammans ut Stångåstadens hockeystipendium. Stipendiet vänder sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun. 

Stipendiet delas ut till en tjej och en kille som förutom att vara ambitiösa på isen visat prov på gott kamratskap utanför hockeyplanen. 

Stipendiet är på 5 000 kronor och delas ut i samband med sista hemmamatchen i grundspelet.

Juryn består av Karin Brinkby från Stångåstaden samt Johan Krantz, Jesper Bohlin och Eric Berggren från LHC.


Vinnare 2018

2018 gick stipendiet till Lisa Östrup, LHC 03:Blå och Dam Elit Junior och Alex Forslund, LHC IHA:Vit. 

Ur juryns motivering för Lisas stipendium: 

Lisa är en tjej med skinn på näsan och som alltid kämpar. Hon tränar hårt och ofta. Hon visar respekt för sin lagkamrater och ledare, Lisa är en glad och tuff hockeytjej.

Ur juryns motivering för Alex stipendium: 
Alex är en hårt arbetande och ödmjuk person som alltid gör sitt bästa. Han är självdriven och lever en idrottares liv. Omgivningen är viktig för Alex som med sitt exempel visar vägen för andra i laget. Han sköter väl om sina lagkamrater och vill allas bästa.​


Vinnare av Stångåstadens hockeystipendium 2018 blev Lisa Östrup och Alex Forslund. Priset delades ut den 10 mars i Saab Arena.


Tidigare stipendiater

2018
Lisa Östrup
Alex Forslund​

2017

Louise Lindberg
Carl Lindberg

2016
Wilma Ritzén
Simon Olofsson

2015
Annie Sjöstrand
Jakob Ekelund

2014
Klara Larsson
Filip Fornåå-Svensson​

2013
Emma Eriksson 
Henrik Malmström

2012
Annie Persson
Hannes Samuelsson

2011
Jessica Adolfsson
Kevin Karlsson

2010
Linnea Thörnkvist
Simon Ericsson

2009
Rebecka Pihl
John Bergqvist

2008
Philip Jonsson

2007
Alexander Österberg

2006
Joakim Erdugan

2005
Alexander "Acke" Karlsson 
Sebastian Björk 

2004
Tobias Axelsson

2003
Robert Lindersjö

2002
Martin Rowlands

Har du frågor om hockeystipendiet, kontakta gärna: 
Karin Brinkby, Telefon: 013-20 85 00
E-post: karin.brinkby(a)stangastaden.se


OUTDOOR HOCKEY SCHOOL TILLSAMMANS MED LHC OCH STÅNGÅSTADEN

Många barn tog chansen att träna hockey med spelare från LHC:s A-lag! Hockeyskolan riktade sig till killar och tjejer i årskurs 1–4 och genomfördes i Lambohov, Trädgårdsföreningen och Ryd. Håll ögonen öppna 2019 ifall vi upprepar succén även nästa vår. 


TEAM 1217​

Kön var lång redan strax innan klockan 13 den 26 augusti i Domkyrkoparken i samband med Stadsfesten när signeringen för säsongskorten öppnade. Drygt 850 ungdomar har tecknat sig för Team 1217 i år och många av dem var på plats tillsammans med målsman för att signera kontraktet om att vara drog och alkoholfri.

Stångåstaden har ett stort engagemang i att hjälpa och stötta ungdomar. Det kan handla om såväl en väg till jobb som en aktiv och meningsfull fritid. Att avstå från alkohol och droger är också en viktig del. Här samarbetar vi, Länsförsäkringar Östgöta och Corren med LHC genom Team 1217. 

Ungdomar mellan 12 och 17 år skriver på ett avtal som innebär ett löfte att avstå helt från alkohol och droger. Utbytet är ett säsongskort med sittplats till LHC:s matcher. Ungdomarna får möjlighet att förnya kontraktet varje år fram till de fyller 18. Förutsatt att avtalet inte bryts. Läs här för mer information.