Läs mer

 

Vi engagerar oss

Lyckokänslan efter en timmes fotboll på gården med nya och gamla vänner. Stoltheten i att jobba igen efter en period av arbetslöshet. Självförtroendet på första sommarjobbet. Glädjen och lättnaden i att hitta ett hem för sig och sin familj. Alla detta ger oss trygghet. 

Vi skapar trygghet tillsammans

På Stångåstaden tror vi på att hitta mötesplatser mellan människor. Om vi känner varandra, känner vi för varandra. Så skapar vi trygghet. Tillsammans. Tack vare samarbetet med stadens föreningsliv kan vi underlätta för en meningsfull fritid. Vi ordnar områdesdagar​, utflykter, nattfotboll, kulturläger och mycket mer.

Tillhörighet ger trygghet 

Det är därför vi på Stångåstaden tar ansvar för integration och mångfald. Vi gör det genom att se till att erbjuda bostäder för människor i alla skeden i livet. Genom att erbjuda boenden för nyanlända flyktingar. Genom att erbjuda Linköpings ungdomar ett första steg ut på arbetsmarknaden. Genom att ställa sociala krav vid upphandlingar. Till exempel säger vi att en del av jobben ska gå till långtidsarbetslösa.​ 

Och inte minst: genom att aktivt jobba med att utveckla våra stadsdelar tillsammans med er som bor där.
 

​Tryggvestipendiet

Under hösten varje år delar vi ut ett stipendium för att uppmärksamma och stimulera insatser som skapar trygghet. Vi vill lyfta fram engagerade människor som brinner för olika trygghetsfrågor och som tar initiativ till att förbättra och utveckla våra bostadsområden.


Nuri Aslan och Sahar Khalili var Tryggvestipendiater 2017.

Stångåstadspriset 

Varje år delar vi ut Stångåstadspriset till de hyresgäster som på bästa sätt bidrar till ett tryggare och trevligare boende för sina grannar och medmänniskor. Priste delas ut i fyra kategorier. 
 
Nominera en eldsjäl före 1 juli! 
stangispriset_puff.jpg