Läs mer

 

Många medarbetare får växa med Stångåstaden

Stångåstaden äger och förvaltar 18 500 lägenheter och har 170 medarbetare. Bolaget utvecklar Linköping med investeringar på sju till åtta miljarder de kommande fem åren, i form av nybyggnation av bostäder och utveckling av befintliga fastigheter och stadsdelar. Stångåstadens vision är Ett steg före. 

Bygger framtidens Linköping

För att lyckas med utmaningarna behöver företaget förstärka sin organisation med bland annat nyckelpersoner inom byggprojektering. 
– Vi har många olika kompetenser hos oss och är alltid intresserade av nya talanger, säger Malin Wettre, HR-chef och fortsätter: 

Malin Wettre. Foto.

– I samarbeten med Linköpings och Norrköpings universitet och flera andra lärosäten låter vi studenter göra exjobb och praktik eller sommarjobba hos oss. Vi har även ett traineeprogram tillsammans med branschkollegor.

Samhällsnyttan lockar

Att sommarjobba på Stångåstaden är populärt och varje år arrangeras en audition som lockar hundratals ungdomar till nästan 100 platser. 
– Vi tror att många ungdomar väljer oss för att de vill göra nytta i samhället, vilket stämmer överens med vår företagskultur. Vi vill att våra medarbetare växer hos oss och gärna provar nya saker, avslutar Malin. ​

Text: Tina Lindström Carlsson