Läs mer

 

Från trainee till fastighetschef

​Strax innan klockan åtta varje morgon är Thomas Lilja på jobbet. I sitt arbete som fastighetschef på Studentbostäder i Linköping, dotterbolag till det kommunägda bostadsbolaget Stån­gåstaden, har han en dynamisk och spännande vardag.

Thomas ansvarar för 4 200 studentbostäder i Linköping.
– Jag har övergripande ansvar för både under­hållsbudgeten för bostäderna och för mina fem medarbetare.

Under en vanlig dag på jobbet har Thomas många möten med allt från medarbetare till arkitekter och entreprenörer som utför renoveringar och förbätt­ringsarbeten i studentbostäderna.
– Att kunna vara med och styra ett projekts utformning och vara den som får "sy ihop säcken" är väldigt roligt!

Ända sedan thomas som femtonåring praktiserade på Lantmäteriet har han velat jobba inom fastighetsbranschen. När han sedan tog examen från utbildningen inom fastighetsekonomi sökte han sig till Stångåstaden, och kände direkt att han hamnat hos en arbetsgivare som erbjöd möjlighet till eget ansvar, delaktighet och utveckling.
– Jag började arbeta som kundvärd, men fick snart en traineeplats vilket gav bra insyn i branschen och koncernen. När den var klar berättade jag för min handledare att jag ville bli projektledare. De lyssnade och erbjöd mig en sådan tjänst.

Thomas karriär på fastighetsbolaget har gått fort och efter en tids föräldraledighet började han tjänsten som fastighetschef på Stångåstadens dotterbolag Studentbostäder.´
– Det har varit en utvecklande resa från trainee till fastighetschef. Efter att jag tillträtt som fastig­hetschef fick jag gå en intern ledarskapsutbildning. Både Stångåstaden och Studentbostäder satsar verk­ligen på sina 146 medarbetare, bland annat genom att erbjuda kompetensutveckling. De uppmuntrar också till den viktiga balansen mellan arbete och fritid, och att vara föräldraledig är något som min arbetsgivare anser vara en självklar del av livet.

Text: Josefin Lindberg