Läs mer

 

Här blir du sedd och hörd

Fastighetsutvecklaren Adam Höckert lockades till Stångåstaden för möjligheten att få en blandning av kontorsjobb och att vara ute på byggen.
– I min roll arbetar jag med byggprojektledning för våra befintliga hus, med inriktning på kommersiella lokaler. Vissa dagar upprättar jag förfrågningsunderlag och har möten med byggnadsentreprenörer varvat med att jag åker ut till ett av mina byggen där vi just nu renoverar. ​​​​​

Berätta om din egen resa inom Stångåstaden!
– Jag började som trainee 2012, det blev en flygande start där jag fick testa på många olika inriktningar. När traineeperioden var slut kände jag mig väldigt trygg i min roll tack vare att jag fått en grundlig introduktion och ett brett kontaktnät inom hela organisationen. Att jag sedan gick vidare till att arbeta med kommersiella lokaler beror på att jag hade en dialog med min chef om att jag var redo att ta ett steg upp i karriären och hålla i mer avancerade projekt. Här blir du sedd och hörd när du vill komma vidare i karriären! 

Vad är det bästa med ditt jobb?
– En stor fördel med att arbeta inom Stångåstaden är att vi har starka ekonomiska muskler att kunna bygga utifrån ett nytänkande, långsiktigt och kvalitativt. Detta är viktigt eftersom vi förvaltar våra hus även efter att vi renoverat och byggt färdigt. Vi tänker långsiktigt kring allt vi gör eftersom husen vi bygger ska stå stadigt i vår regi lång tid framöver – därför vill vi vara steget före. 

Vilka är dina främsta utmaningar?
– Både möjligheterna och utmaningarna ligger just i långsiktigheten. I och med att vi bygger, utvecklar och förvaltar hus över tid behöver vi tänka på hur vi anpassar varje ombyggnation så att den blir ekonomiskt och miljömässigt hållbar. Det blir inte lönsamt att bygga om lokalerna från grunden varje gång vi får ett nytt företag som hyresgäst i våra kommersiella lokaler, samtidigt som kundens behov och önskemål alltid ska stå i fokus. Det är utmaningarna som driver mig att utvecklas i min roll. 

Berätta något som inte är allmänt känt om Stångåstaden!
– Varje år åker alla avdelningar iväg på en affärsplanering, där vi gemensamt tar fram målen och aktiviteter för kommande år. I samband med affärsplaneringen passar vi även på att umgås och gör roliga aktiviteter vilket stärker vår gemenskap. Ett mål vi har just nu är att vi ska jobba mer och mer med miljöcertifieringar. Vi har sedan tidigare arbetat med certifieringar av nyproduktioner, men nu ska vi ta nästa steg och växla upp även när det gäller ombyggnationer av äldre hus. I april gick jag en utbildning i miljöbyggnad som handlade just om hur äldre ombyggda hus kan miljöcertifieras utifrån bland annat materialval och avfallssortering. 

Text: Sofie Lundmark