Anställdes för att ta över chefens jobb

Från sitt kontor har Karl-Johan Styrenius en fantastisk utsikt, inte minst ut över kvarteren Agraffen och Alnen där 

Stångåstaden planerar framtida bostadshus. Efter drygt sju år i bolaget är Karl-Johan i dag projektledare för nyproduktionsprojekt. 

– Jag tycker om att se hus växa fram. Arbetet sker i full fart och handlar mycket om att prioritera och planera. Det är ett händelserikt jobb, på förmiddagen kan jag diskutera värmesystem på en byggarbetsplats till att sitta med en anställningsintervju på eftermiddagen, säger han. 

Vägen mot stora byggprojekt 

Tidigare arbetade han på ett stort byggbolag och byggde allt från villor till sjukhus, vilket utvecklade hans kunskaper i hur man lägger upp och planerar byggprojekt. I dag projektleder han istället större byggprojekt, till exempel byggandet av 218 studentlägenheter. Under sin tid i bolaget har han blivit allt mer lösningsorienterad. 

– Framför allt blir man en problemlösare i sitt sätt att projektleda byggprojekt och hantera människor. Vi ska driva projekt i rätt tid och med hög kvalitet samtidigt som vi ska ta hänsyn till hyresgäster och kringliggande grannar. 

Hans nästa steg 

Efter nyår tar han över rollen som fastighetsförädlingschef. Han har gått vidare från dotterbolaget med 4 200 studentlägenheter, till dess moderbolag, där cirka 15 000 bostäder ingår Under hösten arbetar han jämsides med den nuvarande fastighetsförädlingschefen som går i pension. 

– Han har en bred erfarenhet som jag vill ta till mig av så mycket som möjligt innan han slutar. I min nya roll ska jag, tillsammans med tolv projektledare, planera ombyggnationer och renoveringar av bostäder. 

Satsar på unga talanger 

Karl-Johan uppskattar att Stångåstaden fokuserar på både utveckling och långsiktighet, men också att det finns en vilja att fånga upp unga talanger. Ett exempel är deras traineeprogram där de nyligen anställt sin sjunde trainee. De har även anordnat jobbauditions för ungdomar med möjligheten att arbeta i Stångåstaden eller med Stångåstadens entreprenörer. 

– Jag upplever att många unga lockas av att arbeta hos oss. Dels för att vi syns mycket, men också för att många känner till våra ambitiösa planer inom kundnöjdhet, byggnation och hållbarhet.

Text: Lisa Jutman