Läs mer

 

Torgkvarteret

en del av Bo- och samhällsexpo Vallastaden 2017 - 2-24 september

I Torgkvarteret visar vi en lägenhet med egen utgång till en härlig gemensam takterrass. Lägenheten har tre rum och kök med smart planlösning.​ Arkitekt är Varg arkitekter​. ​Trean torgkvarteret. Bo, lev och arbeta nära med mer tid tillsammans.

Några sköna gitarrackord svävar ut från den halvöppna terrassdörren. Lukas bästa avkoppling är alltid en stund med gitarren i famnen. Och sambon Martin sjunker samtidigt ner i älsklingsfåtöljen med romanen som äntligen blir prioriterad bland en hel hög med facklitteratur. Som forskare finns det alltid läsning att ta ifatt. Det är vardagen för både Lukas och Martin. Lägenheten i Vallastaden ligger ett stenkast från jobbet på universitetet, helt perfekt för en intensiv arbetsvardag och en innehållsrik fritid. De hämtar energi och inspiration i musik, sång och ett stort umgänge. Gitarrspel, körövningar och middagar där Lukas skapar fantastiska smakupplevelser med omsorgsfullt valda viner till. Det får gärna ta en hel lördag att laga mat till middagen och är det så gästerna vill, är det bara att dyka upp lite tidigare och bidra till kvällens smakupplevelse.

Middagen serveras vid ett bord som Martin ärvt av sin mormor. De udda stolarna runtomkring är unika fynd från olika loppisar och auktioner. Martin och Lukas skapar sin egen trivsel genom en härlig blandning av gammalt, nytt och riktiga designklassiker. Hemmet sprakar i färg och det stora vardagsrummet är en favoritplats året om. Även om husets härliga takterrass konkurrerar rejält under soliga sommardagar. Hit når Lukas och Martin direkt från lägenheten via en trappa längs med fasaden. Och grannarna ser gärna att gitarren får följa med upp på sommarkvällarna. Välkommen till ett hem fullt av andrum och passion!​