Läs mer

 

Studentbostäder - Torgkvarteret

en del av Bo- och samhällsexpo Vallastaden 2017 - 2-24 september

 

Studenttvåan vid Torgkvarteret - en berättelse om Stefano och Nazrin

Häng med på en resa mot ett studentliv i Linköping! Två syskon från Västkusten är på väg mot en studentlägenhet i Vallastaden. I september möter du dom hos Studentbostäder under Vallastadens Bo- och samhällsexpo 2017.

 

Del 5 - Antagningsbeskeden har kommit

Antagen! Och glad, glad, glad! Ringa Laura som blir minst lika glad, kolla in BMA-sektionens sida på facebook och bara ta in att det faktiskt är på riktigt. "På Medicinska fakulteten bär vi snickarbyxor istället för overall som de andra studenterna på Valla." Under ledning av ett gäng i turkosa snickarbyxor verkar dom första veckorna i Linköping bli intensiva och rejält kul. Plötsligt känns det jobbigt att behöva vänta en hel månad på att få börja. När den första glädjeyran lagt sig börjar tankarna snurra runt flytten. Nu gäller det att anmäla intresse på en lägenhet i Vallastaden och hålla tummarna. Tänk om allt verkligen kan bli som Laura och Stefano drömt om?

 

Del 4 - Gnistans många fördelar

Så nära nu. Den 13 juli kommer antagningsbeskedet. Med registrerad köplats hos Studentbostäder är det bara att vänta. Otåligheten gör att tankar och planer snurrar runt i huvudet. Och Vallastadens fördelar blir allt fler. En mysig restaurang i bottenplanet i samma kvarter. Jättenära till en stor träningsanläggning med gruppträning, gym och en rad olika bollsporter. Stor matbutik på kort cykelavstånd. Nära en liten skog med löpspår. Och sist men inte minst: Linköpings universitet som närmaste granne. 

Studentområdet Gnistan i Vallastaden verkar helt klart vara perfekt för Laura och Stefano. Bilderna på webben visar ett område som känns nytänkande och häftigt. Lite som att kliva in i en vision. Stefano är redan igång med planer på hur det kan se ut i deras gemensamma hem. Så kul att tänka inredning, färger, stil och ton. Han älskar en blandning av gammalt och nytt där det framför allt är det personliga som lyser fram. Bara några dagar kvar till antagningsbeskedet… ​ 

 

 

Del 3 - bostad med brorsan, den perf​ekta idén?

Minst en fika i veckan med brorsan blir det alltid. Laura prioriterar det högt och ser fram emot att se Stefano och få en mysig pratstund. Relationen som syskon och bästa vänner är svårslagen. Nu handlar allt om de gemensamma planerna på att flytta till Linköping. Så fantastiskt kul att båda är på väg åt samma håll. 

Stefano har läst på en hel del om Linköping och återkommit till Vallastaden flera gånger. Visst måste det vara häftigt att bo där? 183 nya studentlägenheter i en ny, innovativ stadsdel med hållbarhet och samspel i fokus. Ettor, tvåor och treor som erbjuder något utöver det vanliga i ett studentområde. 

Så dök idén upp: en trea tillsammans med Stefano! En gemensam start i en ny studentstad och i ett spännande område. Varför inte, det kan bli hur bra som helst. Och Stefano svarar med ett stort leende när hon ställer frågan. Dom är eniga om att lösningen skulle vara perfekt.   

 

 

Del 2 - jobba eller läsa vidare och hitta ny bostad?

Sjätte terminen börjar närma sig slutet för studenterna på programmet för kognitionsvetenskap vid Göteborgs universitet. Laura trivs riktigt bra med utbildningen och alla härliga kursare som ständigt påminner om hur hejdlöst kul man kan ha. Men snart är grundutbildningen klar och Laura har funderat länge på vad nästa steg kan vara. Läsa vidare eller börja söka jobb? Så dök det upp: masterprogrammet i Design vid Linköpings universitet. Nytt, spännande och helt rätt för en nyfiken student som vill vara framtiden hack i häl. 

Laura har skickat in sin ansökan och väntar på besked. Under tiden spirar förväntningarna på en ny studentstad. Och mitt i allt den stora frågan som måste lösa sig först: hur ska det fixa sig med bostad?​

 

Del 1 - blir det f​lyttlass till Linköping? 

I Mölndal utanför Göteborg är det en vecka sedan Stefano gick ut från högskoleprovet med en riktigt bra känsla i magen. Svåra frågor men inte omöjliga. Känslan av ett resultat som kan öppna nya vägar är fortfarande kvar. 

Tankarna runt framtiden spinner iväg flera gånger varje dag. Om antagningsbeskedet till Linköpings universitet landar med ett rungande: antagen. Då är det ingen tvekan om att flyttlasset går till en ny stad innan sommaren är slut. Till en stad som Stefano egentligen inte vet så mycket om. Inte mer än att just där finns ett brett utbud av vård- och medicinutbildningar och framför allt programmet för biomedicinsk analytiker. Det är målet. Sen finns det massor av möjligheter och nya mål, men just nu räcker det med Linköpings universitet.

Och hur ser det ut för flyttlasset? Var i Linköping är det bra att bo som student?​​