Läs mer

 

Designradhus med hyresrätt

en del av Bo- och samhällsexpo Vallastaden 2017 - 2-24 september

Vi visar ett av våra fyra designradhus under expot. Alla fyra har unika inredningskoncept. Vi kallar dom: mättad, mild, skarp och frostig.

Mättad: Det här är stilen som har fokus på hemtrevnad. Släta ekluckor och heltäckande rostfri diskbänk med två hoar och målad stänkskyddsyta ovanför. I badrummet är klinkers mellangrå och väggkaklet grafitgrått.

Mild: Den här stilen är för dig som gillar en lugn och en rofylld känsla hemma. Här är köksluckorna stilrena och kakel i badrum är ljust cremevitt och taket vitt.

Skarp: Det här är stilen för dig som gillar att ta ut svängarna lite. Med konceptet "Skarp" får du en kökslucka upptill och en annan nedtill. I badrummet är både klinkers och väggar grafitgrå.

Frostig: "Frostig" är stilren och snygg med släta köksluckor med knoppar. I badrummet är väggarna blanka och vita över tvättställ utan underskåp.​

Arkitekt är Kjellgren Kaminsky​.


Designradhuset – mycket yta för liv och lek. Här kan du välja: egen tid eller gemenskap.​

160 kvadratmeter härligt livsrum ger gärna lite extra tid just hemma. För att ytan, planeringen och möjligheterna finns. Barnens kompisar kan följa med hem och leka samtidigt som en förälder kanske behöver dra sig undan en stund för att jobba. Alla får plats att trivas på. Det får gärna bli många till middagen, fikastunden eller filmkvällen.

Här bor Anna och Calle med sina tre barn. Vera har precis börjat skolan, Nils och Arvid går båda på dagis. Och Moltas, familjens Golden retriever, är precis så lekfull som krävs i familjen Nilsson. Anna har eget företag och jobbar en hel del hemifrån. Hon ser många fördelar i att få en härlig lunchpromenad med Moltas i Vallastadens omgivningar. Calle är sjukgymnast och har gått ner lite i arbetstid för att kunna vara mer med barnen. Hemmet är fyllt av liv från morgon till kväll. Ett stort radhus med hyresrätt är perfekt för familjen som älskar umgänge, kultur och semesterturer med husvagnen. Hemmet är varmt och välkomnande och påminner besökaren om att här är det alltid något på gång. Legobyggen, spontanteater, gitarrspel av Calle eller Anna nedsjunken i favoritfåtöljen med en ny bok. Familjen utnyttjar husets alla kvadratmetrar och mår som bäst när alla är samlade i det stora vardagsrummet. Kanske för att planera målet för nästa semestertripp.​

​Möt inredarna Pellon Karlsson och Viktoria Hjelmåker från Mio och hör hur de tänker gällande inredningen i Stångåstadens Designradhus i Vallastaden.​