Bo- och samhällsexpo i Linköping 2017

Översiktsbild över Vallastaden. Illustration.

Den 2–24 september genomförs Vallastaden 2017, ett bo- och samhällsexpo med utrymme för ny kunskap och samhällsdebatt. Under tre veckor arrangeras utställningar och guidade turer genom kvarter och parker, branschdagar varvat med inspirationsföreläsningar. Då blir det också möjligt att besöka ett 40-tal olika hemutställningar i Vallastaden, liksom en ny och variationsrik stadsdel intill Linköpings universitet.

Vad kan besökaren av Vallastaden 2017 förvänta sig?​

  • Ett 40-tal hemutställningar: lägenheter, radhus och villor visas av byggherrar och boende. Guidade turer genom bostadskvarter, gränder och torg.
  • Konferens- och branschdagar med seminarier, diskussioner och nätverkande. Aktuella ämnen inom stadsutveckling, hållbart byggande, innovationer och hållbar livsstil står på programmet.
  • Innovativa lösningar inom stadsutveckling. Exempelvis ett underjordiskt kulvertsystem och nytänkande kring mobilitet, att låta gående och cyklister, inte bilen, vara prioriterade i stadsrummet.
  • Gröna miljöer för möten och stadsodling. Kvartersgemensamma Felleshus i alla kvarter öppnas upp, två parkmiljöer, vinterträdgårdar på hustaken.
  • Konstinstallationer.
  • Temautställningar och inspirationsföreläsningar. 

Stångåstaden kommer att delta på bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017. Vi kommer att visa upp våra projekt med radhus, lägenheter och Studentbostäder. 

Varmt välkommen att besöka oss under mässan!

Karta över Vallastaden. Illustration.

Klicka på kartan för att få upp en (aningen) större version. 

Illustration över Vallastaden. Illustration.

Bäcken västerut