Bo- och samhällsexpo i Linköping 2017

Översiktsbild över Vallastaden. Illustration.

Den 2–24 september genomförs Vallastaden 2017, ett bo- och samhällsexpo med utrymme för ny kunskap och samhällsdebatt. Under tre veckor arrangeras utställningar och guidade turer genom kvarter och parker, branschdagar varvat med inspirationsföreläsningar. Då blir det också möjligt att besöka ett 70-tal olika hemutställningar i Vallastaden, liksom en ny och variationsrik stadsdel intill Linköpings universitet.

Vad kan besökaren av Vallastaden 2017 förvänta sig?​

En drömlägenhet utöver det vanliga, en gemensam studentlägenhet på över 200 kvadratmeter och ett unikt designradhus. Det är några av Stångåstadens bidrag till Bo- och samhällsexpo 2017 i Vallastaden. Under tre veckor kan besökare se cirka 70 hemutställningar och lyssna på spännande föredrag som anknyter till en stadsdel som andas hållbar livsstil och hållbart byggande. Och sist men inte minst innovationer! Drömlägenheten och designradhusen​ är ett samarbete med White arkitekter.​ ​​

  • Konferens- och branschdagar med seminarier, diskussioner och nätverkande. Aktuella ämnen inom stadsutveckling, hållbart byggande, innovationer och hållbar livsstil står på programmet.
  • Innovativa lösningar inom stadsutveckling. Exempelvis ett underjordiskt kulvertsystem och nytänkande kring mobilitet, att låta gående och cyklister, inte bilen, vara prioriterade i stadsrummet.
  • Gröna miljöer för möten och stadsodling. Kvartersgemensamma Felleshus i alla kvarter öppnas upp, två parkmiljöer, vinterträdgårdar på hustaken.
  • Konstinstallationer.
  • Temautställningar och inspirationsföreläsningar. 

Varmt välkommen att besöka oss under mässan!


Vill du besöka Vallastaden, bor du i området eller bara vill veta mer om Bo- och samhällsexpot? Läs mer på www.vallastaden2017.se​

Karta över Vallastaden. Illustration.

Klicka på kartan för att få upp en (aningen) större version. 

Illustration över Vallastaden. Illustration.

Bäcken västerut


​Läs mer​ om

Fakta Vallastaden

Cirka 1 000 bostäder fördelade på flerfamiljshus, radhus och mindre friliggande hus. Varje kvarter har ett gemensamt felleshus – en samlingslokal med ett växthus runt. Cykelavstånd till stadskärnan: 12 minuter.
Läs mer på vallastaden2017.se​