Läs mer

 

Stångåstadspriset

Det finns många goda förebilder och vardagshjältar bland er hyresgäster. Därför vill vi lyfta fram och fira er som gör våra bostadsområden bättre, oavsett om det handlar om en hyresgäst som bor hos oss, eller någon som hyr sin affärslokal av oss. Kort sagt, personer och verksamheter som ser till att livet blir lite trivsammare för alla!

Snart är det din tur att rösta fram vinnarna!

Under våren har ni skickat in era nomineringar - era vänner, grannar eller företag i området - i någon av nedanstående kategorier. I augusti är det sedan dags för er att rösta fram vinnarna bland de nominerade personerna. Du kommer att kunna rösta via mejl, post eller genom att fylla i röstkort i vår Bobutik. Håll utkik här efter sommaren så att du inte missar din chans att rösta, och för att rätt personer ska vinna!


Kategori: Tindra

Priset i kategorin Tindra ska gå till en person som bryr sig om miljö och hållbarhet. Kanske har personen ändrat sitt beteende på något sätt som gjort att miljöpåverkan minskat? Kanske har personen lämnat ett förbättrings­förslag till Stångåstaden som hjälpt oss att minska energiåtgången i våra områden? Eller är det någon som alltid ser till att källsortera sitt avfall och även hjälper grannarna att göra rätt? Måhända har handlaren på hörnet bytt ut alla sina plastpåsar eller plastmuggar?

Kategori: Måna

Priset i kategorin Måna ska gå till en person som på något sätt bidrar till att grannar och andra boende i området trivs. Kanske har personen ett engagemang för att skapa granngemenskap genom att anordna aktiviteter? Eller kanske alltid hälsar och är glad när ni möts i trapphuset eller på promenaden? En omtänksam person som skapar trivsel, helt enkelt. Kanhända är det lokalhyresgästen som har närbutiken som alltid bjuder på kaffe och gör området levande?

Kategori: Spira

Priset i kategorin Spira ska gå till en person som har gröna fingrar. Troligtvis har personen en välskött, in­spirerande uteplats som bidrar till att området känns fint och trivsamt. Kanske är det din granne som har en vackert inredd balkong som bidrar till glädje för alla? Eller känner du till någon som är duktig på att odla i pallkragen på gården, eller hemma på fönsterbrädan? Eller varför inte floristen i området som alltid är kreativ med sina blomsterdekorationer och bidrar till ett grönare och skönare kvarter?

Kategori: Trofast

Priset i kategorin Trofast ska gå till en person som bott, eller hyrt en lokal, hos Stångåstaden en längre tid och som varit omsorgsfull om sin lägenhet eller lokal. Har du besökt någon granne som verkligen har ett välvårdat hem, med riktig myskänsla eller som skapat en välkomnande atmosfär i lägenheten? Kanske en person som är duktig på att ta hand om hemmets alla vrår, vara grym på att städa och göra fint? Det kan också vara föreningen eller företaget i området som funnits länge och bidrar till att området känns trivsamt och levande.


Vinnare 2018

Låt oss presentera vinnarna till årets Stångåstadspris! Kanske känner du någon av dem? De har alla bidragit till att göra våra områden lite finare, trevligare och hållbarare. 

Spira


Andreas och Linda Hult
Linda och Andreas har byggt upp ett riktigt paradis till uteplats. Det inspirerar många andra i området att sköta om sin trädgård.

Måna


Marita och Lelle Winst

Marita och Lelle är omtänksamma och sprider glädje. De hjälper alltid till och gör att man trivs och är trygg i området.

Trofast


Civ-Ann Strandh

Civ-Ann flyttade in när huset var nybyggt och har bott där sedan dess. Hon älskar sin lägenhet och är också väldigt omtyckt av sina grannar

Tindra


Eddy Johansson

Eddy gör oerhört mycket för att alla ska ha det bra och trivas! En riktig eldsjäl som gärna lär oss andra om miljöfrågor, sopsortering och återvinning.