Stångåstadspriset

Bland våra hyresgäster finns många goda förebilder och vardagshjältar. Genom Stångåstadspriset uppmärksammar vi er som gör våra bostadsområden bättre och som ser till att livet blir lite trivsammare för alla! 

Under våren har våra hyresgäster haft chansen att skicka in nomineringar till de fyra olika kategorierna – Tindra, Måna, Spira och Trofast.

GRATTIS TILL VINNARNA AV STÅNGÅSTADSPRISET 2019!

Den 5:e december utsåg vi vinnarna under en festlig galamiddag i Tornet i Linköping. Kvällen blev mycket lyckad och var väldigt uppskattad. Vinnarna i de fyra olika kategorierna har under hösten röstats fram av våra hyresgäster. 

I kategorin Tindra går priset till en person som brinner för miljöfrågor i sitt bostadsområde. Kategorin Måna lyfter fram en person som genom omtanke och engagemang för sina grannar bidrar till gemenskap och trygghet. Spira uppmärksammar personen med mest inspirerande uteplats, och Trofast går till en person som med mycket omsorg sköter om sitt hem eller sin lokal.

Vinnare i kategorin Tindra:


Else Friis Thorup
Else är en eldsjäl när det gäller odling i våra pallkragar på innergården. Redan från starten har hon varit aktiv, såväl med skötsel som med införandet av nya örter och salladsslag. Det har resulterat i en mångfald av växter som förhöjer smaken på vår sommarmat. Detta är hälsa för kropp och själ!

Vinnare i kategorin Måna:


Katarina Danielsson 
Katarina Danielsson är grannarnas granne! Hon är en eldsjäl för vårt område och kanske framförallt för vår gård på Lantmannagatan. Hon anordnar grillkvällar, kräftskivor, glöggmingel, 6:e juni - you name it! För oss på gården är det en glädje att få bo nära Katarina (och hennes make såklart). Katarinas engagemang för att alla som bor här omkring ska ha det så bra som möjligt är ovärderligt och kan inte nog belönas.

Vinnare i kategorin: Spira


Sylvia Gustafsson och Bertil Cronstrand 
Detta par med gröna fingrar har skapat konst på sin uteplats - med blommor. Från tidig vår till sen höst kan vi alla njuta av blomsterprakten. En mångfald av blommor och färger som bildar en fantastisk helhet. Vi tror också att deras uteplats inspirerar oss andra att ”ta ut svängarna” lite i vårt eget odlande. Detta är hälsa för själen!

Vinnare i kategorin: Trofast


Elsie Hansson 
Elsie har bott hos Stångåstaden i många år, och i nuvarande lägenhet sedan 1986. Hon städar och fejar, trots sina aktningsvärda ålder, och tar hand om sin lägenhet på bästa sätt. 
Läs mer