Läs mer

 

Stångåstadspriset

Det finns många goda förebilder och vardagshjältar bland er hyresgäster. Därför vill vi lyfta fram och fira er som gör våra bostadsområden bättre och som ser till att livet blir lite trivsammare för alla!

NU ÄR DET DIN TUR ATT RÖSTA FRAM VINNARNA!

Under våren har ni skickat in era nomineringar - era vänner, grannar eller företag i området - i någon av nedanstående kategorier. Nu behöver vi din hjälp att rösta så att rätt personer vinner i respektive kategori. Vinnarna kommer koras under en festlig middag den 5 december på Tornet i Linköping.

Rösta så här: Du kan rösta på en eller flera personer, men endast en person per kategori. Skicka din röst samt ditt namn och telefonnummer till stangastadspriset@stangastaden.se senast den 1 november. Du kan även rösta per post: Stångåstadspriset, AB Stångåstaden, Box 3300, 580 03 Linköping. Eller rösta genom att sms:a namnet/namnen på personerna du vill rösta på samt ditt eget namn till 0722-06 01 69. 


Här nedan ser du alla du kan rösta på:

Kategori: Tindra

Priset i kategorin Tindra ska gå till en person som bryr sig om miljö och hållbarhet. Kanske har personen ändrat sitt beteende på något sätt som gjort att miljöpåverkan minskat? Kanske har personen lämnat ett förbättrings­förslag till Stångåstaden som hjälpt oss att minska energiåtgången i våra områden? Eller är det någon som alltid ser till att källsortera sitt avfall och även hjälper grannarna att göra rätt? Måhända har handlaren på hörnet bytt ut alla sina plastpåsar eller plastmuggar?

Else Friis Thorup (Emriks gata 14)
Elsie är en eldsjäl när det gäller odling i våra pallkragar på innergården. Redan från starten har hon varit aktiv, såväl med skötsel som med införandet av nya örter och salladsslag. Det har resulterat i en mångfald av växter som förhöjer smaken på vår sommarmat. Detta är hälsa för kropp och själ!


Rose-Marie och Åke Petersson (Ullstämmavägen 2)
Paret värnar om sin boendemiljö, och kvalité och hållbarhet i stort. De är företrädare för Grannsamverkan och vill gärna anordna aktiviteter för sina grannar och ha teman som till exempel ”gröna påsen”.


Claes Åström (Alsättersgatan 24)
Claes brinner för tryggheten i vårt område och är engagerad i Grannsamverkan. Han har gett förslag på förbättringar i och omkring soprummet som har varit det värsta tänkbara sen vi flyttade in. Hans förslag att låsa dörren till återvinningsrummet mot parkeringen har gett resultat - det ser mycket bättre ut där nu, inget skräp och möbler på golvet. Han har även gett förslag på att ta bort spjälorna mellan garaget och soprummet för att lättare få bort alla soppåsar som kastas där. 

Kategori: Måna

Priset i kategorin Måna ska gå till en person som på något sätt bidrar till att grannar och andra boende i området trivs. Kanske har personen ett engagemang för att skapa granngemenskap genom att anordna aktiviteter? Eller kanske alltid hälsar och är glad när ni möts i trapphuset eller på promenaden? En omtänksam person som skapar trivsel, helt enkelt. Kanhända är det lokalhyresgästen som har närbutiken som alltid bjuder på kaffe och gör området levande?


Yasameen Alqutbi (Pionjärgatan 52)
Yasameen är en otrolig glad och uppmuntrande person som gör allt helhjärtat. Hon har varit till stor hjälp i arbetet att utveckla stadsdelen och har varit på många av våra aktiviteter. När hon kommer till aktiviteterna pratar hon med alla, sprider glädje och skratt. Hon uppmuntrar och coachar andra i området om hur de ska bli självförsörjande. Hon är en otrolig energikälla som ger en massa energi till Berga och bidrar till en tryggare stadsdel genom sin positiva inställning och rakhet. En kraft att räkna med och en person som är värd att lyfta. 


Katarina Danielsson (Lantmannagatan 143)
Katarina Danielsson är grannarnas granne! Hon är en eldsjäl för vårt område och kanske framförallt för vår gård på Lantmannagatan. Hon anordnar grillkvällar, kräftskivor, glöggmingel, 6:e juni - you name it! För oss på gården är det en glädje att få bo nära Katarina (och hennes make såklart). Katarinas engagemang för att alla som bor här omkring ska ha det så bra som möjligt är ovärderligt och kan inte nog belönas.


Ehsan Afsharzadeh (butiken Kött & Fisk, Åbylund)
Ehsan har startat upp den nedlagda butiken på Åbylundstorget. Trots att han jobbar långa dagar möts man alltid av ett välkomnande hej när man stiger på. Inne i affären är det roligt att se hur sortimentet växer fram och han anpassar det gärna efter kundernas önskningar. Förutom att handla mat blir det också lite småprat och man är alltid märkbart gladare när man går ut ur affären än när man gick in. Det märks att han blivit kompis med grannskapet, och med hans välkomnande sätt har han gett Åbylundstorget nytt liv! 


Kategori: Spira

Priset i kategorin Spira ska gå till en person som har gröna fingrar. Troligtvis har personen en välskött, in­spirerande uteplats som bidrar till att området känns fint och trivsamt. Kanske är det din granne som har en vackert inredd balkong som bidrar till glädje för alla? Eller känner du till någon som är duktig på att odla i pallkragen på gården, eller hemma på fönsterbrädan? Eller varför inte floristen i området som alltid är kreativ med sina blomsterdekorationer och bidrar till ett grönare och skönare kvarter?

Dennis Netzell (Lantmannagatan 130A)
Dennis har under lång tid byggt upp en riktig oas till uteplats. Med variation och spännande val av växter är det en uteplats som verkligen ger en rogivande känsla.

Sylvia Gustafsson och Bertil Cronstrand (Emriks gata 14)
Detta par med gröna fingrar har skapat konst på sin uteplats - med blommor. Från tidig vår till sen höst kan vi alla njuta av blomsterprakten. En mångfald av blommor och färger som bildar en fantastisk helhet. Vi tror också att deras uteplats inspirerar oss andra att ”ta ut svängarna” lite i vårt eget odlande. Detta är hälsa för själen!


Sven Pihl (Dragongatan 4)
Sven behöver uppmärksammas för sin ytterst fina utemiljö. Ett riktigt föredöme!

Kategori: Trofast

Priset i kategorin Trofast ska gå till en person som bott, eller hyrt en lokal, hos Stångåstaden en längre tid och som varit omsorgsfull om sin lägenhet eller lokal. Har du besökt någon granne som verkligen har ett välvårdat hem, med riktig myskänsla eller som skapat en välkomnande atmosfär i lägenheten? Kanske en person som är duktig på att ta hand om hemmets alla vrår, vara grym på att städa och göra fint? Det kan också vara föreningen eller företaget i området som funnits länge och bidrar till att området känns trivsamt och levande.


Eva och Claes-Anders Sjöbert (Långgatan 109)
Paret har en välvårdad lägenhet som är en av de mest välskötta av Stångåstadens bostäder. Paret har dessutom varit hyresgäster hos Stångåstaden i 50 år.Ulla Löfqvist (Pionjärgatan 5)
Ulla har bott hos Stångåstaden i över 50 år och har en otroligt fin och välskött lägenhet. Elsie Hansson (Kungsgatan 4B)
Elsie har bott hos Stångåstaden i många år, och i nuvarande lägenhet sedan 1986. Hon städar och fejar, trots sina aktningsvärda ålder, och tar hand om sin lägenhet på bästa sätt.