Läs mer

 

Upplev Linköpings Stadsfest tillsammans med Stångåstaden

​Var med och skapa årets härligaste folkfest! Ta med din familj, grannar och dina vänner och upplev stadsfesten tillsammans med oss på Stångåstaden. 

Under en sprakande augustivecka bjuder vi på ett fullmatat program med aktiviteter och evenemang för alla åldrar, såväl i city som i flera av våra bostadsområden. Självklart är du lika välkommen oavsett om du vill delta aktivt, till exempel i talangjakten, eller om du bara vill komma förbi och umgås.

Hoppas vi ses!

​Våga tillsammans

Är du en hejare på att sjunga? Dansa? Jonglera, spela fiol, rulla med magen? Nu lyfter vi varandra i sommarens härligaste talangjakt. Talangtävlingen On Stage​ äger rum i Berga, Ryd och Skäggetorp under vecka 33, med stor final på Hospitalstorget under stadsfesten. Och vill du inte stå på scenen hoppas vi att du vill heja på alla modiga talanger tillsammans med oss. 

13 augusti klockan 18:00, Skäggetorp
14 augusti klockan 18:00, Ryd
15 augusti klockan 18:00, Berga (nära Berga kyrka)
Final: 23 augusti klockan 19:00, Hospitalstorget


​Dansa tillsammans

Kom och dansa tillsammans med Theoz och Stångåstaden! Linköpings yngsta storstjärna Theo ”Theoz” Harald​sson leder dansen, där målet är att samla flest människor någonsin i en och samma Musical.ly-video. Ett riktigt gemenskapsrekord!

Alla får vara med – både vana Musical.ly-användare och du som vill lära dig något nytt. Det viktigaste är att vi har roligt tillsammans. Och du - Theo kommer att släppa dansstegen i god tid innan stadsfesten så att du  hinner öva inför den stora dagen. 

25 augusti klockan 17:00,  Trädgårdsföreningen (stora scenen)

 

Lira tillsammans

Firandet efter det avgörande målet, trösten efter förlusten - i fotboll är laget större än jaget. I augusti spelar vi Stångåstaden Street Football Cup i våra olika stadsdelar, med stor final i Trädgårdsföreningen under stadsfesten. Öppet för alla mellan 10 och 25 år. Samla ihop klasskamrater, vänner och släktingar och lira tillsammans med oss.

Fotbollscupen arrangerar vi tillsammans med KFUM och lokala fotbollsföreningar. 

Final: 25 augusti klockan 10:00 i Trädgårdsföreningen (OBS! Ändrad tid, nu är det alltså klockan 10.00 som gäller).Trivs tillsammans
Musik, mat och mys! för tredje året bjuder vi tillsammans med PRO Linköping stadens seniorer till en härlig sommarfest i Trädgårdföreningen. Körer, tradjazz och rock´n roll under populära Ulf Holmertz ledning, men framför allt en stund av avslappnad gemenskap. Kom och trivs! 


25 augusti klockan 11:00-14:00, Trädgårdsföreningen


Fika tillsammans

I alla tider har fikat, byggt broar och skapat gemenskap mellan människor. Den vi fikat med känner vi.

Kom till Trädgårdsföreningen och ta en kopp kaffe och en bulle tillsammans med Stångåstaden och Linköpings favoritbagare Ronaldo! 

25 augusti klockan 15:00-18:00, Trädgårdsföreningen (grönytan framför Tropikhuset).


 
 
I samarbete med Tropikhuset säljs även fina bakelser.
 


 

Lova tillsammans

Är du mellan 12 och 17 år gammal och redo att säga nej till alkohol och droger? Då kan du vara med i Stångåstadens Team 1217 där du tillsammans med andra ungdomar får säsongskort till LHC:s matcher mot att du skriver på ett avtal om att vara alkohol- och drogfri i ett år. Tillsammans lovar vi att göra det smarta valet!

25 augusti klockan 13:00-15:00, Domkyrkoparken

Här kan du läsa mer om Team 1217

 

Dröm tillsammans

Tänk att kunna förvandla ditt boende nästan hur du vill. Ena veckan en mysig femma för storfamiljen, nästa en rymlig etta för två vuxna. En flexibel dröm med flyttbara väggar och fiffiga gömmor, som gjorde stor succé på Bo-expot Vallastaden.

​Under Stadsfesten kommer chansen tillbaka, när Stångåstaden visar virtual reality-versionen av Drömlägenheten. Kom och dröm tillsammans! 

25 augusti klockan 11:00-16:00, Farbror Melins torg


I samarbete med White arkitekter

 

Kämpa tillsammans

Spring, jogga, rulla, gå. Anmäl dig till Stångåloppet, där vi peppar varandra att utmana gränserna. Både sträckan och sättet att ta sig fram är valfritt. Det viktiga är att vi kämpar tillsammans!

26 augusti klockan 10:30, Stångebrofältet. Nummerlappsutdelning samt efteranmälan från klockan 09:00.

 

Mer information om de olika aktiviteterna fylls på löpande på den här sidan.