Läs mer

 

Upplev Linköpings Stadsfest tillsammans med StångåstadenUnder en sprakande augustivecka bjöd Stångåstaden på ett fullmatat program med aktiviteter och evenemang för alla åldrar, såväl i city som i flera av våra bostadsområden. Självklart var alla lika välkommna oavsett om du ville delta aktivt, till exempel i en talangjakt, eller om du bara ville komma förbi och umgås.

Tack alla ni som var med under Stadsfesten!

​Våga tillsammans

Tim Stensson Palm, vinnare av talangjakten OnStage.

 

En rad blivande stjärnor provade lyckan på talangjakten OnStage, när vi nu hållit tre deltävlingar i Berga, Ryd och Skäggetorp. Vi önskar att många fler av talangerna hade kunnat gå vidare till final, men det var en mycket exklusiv skara av de allra vassaste talangerna som gjorde upp i den stora finalen under stadsfesten. 

Stort grattis till vinnaren Tim Stensson Palm! Och tack alla övriga deltagare.

Talangtävlingen On Stage​

​3000 dansade och sjöng tillsammans med Theoz

Linköpings yngsta storstjärna Theo ”Theoz” Harald​sson ledde dansen, där målet var att samla flest människor någonsin i en och samma Musical.ly-video. Ett riktigt gemenskapsrekord!

Alla fick vara med – både vana Musical.ly-användare och de som ville lära sig något nytt. Det viktigaste var att ha roligt tillsammans.

Lira tillsammans

Firandet efter det avgörande målet, trösten efter förlusten - i fotboll är laget större än jaget. I augusti spelades Stångåstaden Street Football Cup i våra olika stadsdelar, med stor final i Trädgårdsföreningen under stadsfesten.

Fotbollscupen arrangerade vi tillsammans med KFUM och lokala fotbollsföreningar. 


Fika tillsammans
Vid fikaaktiviteten under Stadsfesten så tävlades tio presentkort ut. Vinnarna av ett presentkort på Ronaldos är:
Leif Svensson
Sara Österberg
Pernilla Wamsjö
Izabella Persson
Claes Lindqvist
Catrin Törnqvist
Johan Ekermo
Sarah Åkerman
Annica Grubb
Solveig Olofsdotter Sjöström

Presentkorten går iväg med posten imorgon. Grattis till alla vinnare!


Trivs tillsammans
Musik, mat och mys! för tredje året bjöd vi tillsammans med PRO Linköping stadens seniorer till en härlig sommarfest i Trädgårdföreningen. Körer, tradjazz och rock´n roll under populära Ulf Holmertz ledning, men framför allt en stund av avslappnad gemenskap.

 

Team 1217


Kön var lång redan strax innan klockan 13 den 26 augusti i Domkyrkoparken i samband med Stadsfesten när signeringen för säsongskorten öppnade. Drygt 850 ungdomar har tecknat sig för Team 1217 i år och många av dem var på plats tillsammans med målsman för att signera kontraktet om att vara drog och alkoholfri.

Stångåstaden har ett stort engagemang i att hjälpa och stötta ungdomar. Det kan handla om såväl en väg till jobb som en aktiv och meningsfull fritid. Att avstå från alkohol och droger är också en viktig del. Här samarbetar vi, Länsförsäkringar Östgöta och Corren med LHC genom Team 1217. 

Här kan du läsa mer om Team 1217

Sångåloppet - Kämpa tillsammans

Stångåloppet är då vi peppar varandra att utmana gränserna. Den 26 augusti sprang, joggade, rullade och gick vi tillsammans. Både sträckan och sättet att ta sig fram var valfritt. Det viktiga var att vi kämpar tillsammans!