Läs mer

 

Områdesdagar tillsammans med Stångåstaden

Vi tror på att hitta mötesplatser mellan människor. Om vi känner varandra, känner vi för varandra. Så skapar vi trygghet. Tillsammans. Varmt välkommen alltså till våra områdesdagar! Då är det extra mycket liv och rörelse med massor av kostnadsfria aktiviteter för hela familjen. En dag för möten med andra i området, eller kommande grannar som kanske funderar på att flytta in. 

Områdesdagar som genomförts tidigare i år: 

Utemiljödag i Ryd​
När: Onsdag 16 maj
Var: Utanför Stångåstadens lokalkontor i Ryd Centrum
Aktiviteter: Barnen fick plantera blommor tillsammans med Green Landscaping. Green gav även tips på hur man bäst sköter sin uteplats. Polisen svarade på frågor kring sitt arbete i Ryd. Vi bjöd på grillkorv och minglade med hyresgästerna.


Skäggetorpsdagen

När: Lördag 19 maj klockan 12-16
Var: Grönområdet vid Skäggetorpskyrkan
Aktiviteter: Häst och vagn, ballonger till alla barn, ansiktsmålning, tivoli, såpbubblor, odlingsverksamhet, tipspromenad för alla med fina priser, hockeyslalom och annat kul med LHC, information om Agora, Polisen och Tekniska verken finns på plats, korv och fika finns att köpa, lotteriförsäljning

Arrangörer: Linköpings kommun, Stångåstaden, Svenska kyrkan, Hyresgästföreningen, Willhem, Victoria Park, Lejonfastigheter


Kungsgatedagen

När: Tisdag 22 maj klockan 16-19
Var: Nedanför Ådalagatan 2B
Aktiviteter: Välkommen till en rolig eftermiddag tillsammans med dina grannar! Vi grillar korv, gör egen smoothie på smoothiecykeln, skuttar i hoppborgen, äter glass och blir extra snygga i ansiktsmålningen.

Johannelundsdagen

När: Torsdag 24 maj klockan 14-19
Var: Johannelund centrum

Aktiviteter: Johannelund fylls av aktiviteter. Bland annat Kulturens rockgrupp, musikunderhållning med Wide Hellman, sittgympa framför scenen, MAO lärarensemble med elever från Kulturskolan med jaxxprogrammet "Ett ögonblick i sänder - musik i försommartid", lotterier, sockervadd, hoppborg, blomplantering, korv med bröd, ansiktsmålning, polisbil, drop-in-dop, prova-på-aktiviteter mm!

Utemiljödag i Skattegården

När: Torsdag 24 maj klockan 15-19
Var: Skattegården nr 127
Aktiviteter:​ Passa på att beställa jord och gräsfrö, hämta vit färg till din balkong, få skötseltips till din uteplats, titta på bilder och få information om våra nya mötesplatser, myrdosor, träffa en hyresgäst som blivit ansvarig för trädgårdsredskap för hyresgästerna på Skattegården 73-100. Kanske du vill bli ansvarig på din gård? Green Landscaping planterar och ger tips på fina balkongblommor, fika tillsammans med oss​!


Stångåstaden i samarbete med Heimstaden:
Lambohovsdagen

När: Lördagen 2 juni klockan 13-17
Var: Gräsytan bakom Torparegatan 7​
Aktiviteter: 13.30 Blåsorkester inviger Lambohovsdagen, 14.00 Musik-kryss för barn med Kulturaktörerna, 15.00 Eldshow med cirkus-Emma. Testa klättertornet eller den uppblåsbara rutschkanan, bli ännu snyggare med ansiktsmålning, plantera växter med Centric eller prova lyckan i Hyresgästföreningens fiskdamm. Hemglassbilen delar ut glass, Lambohovs bibliotek har pyssel och bokutlåning och Räddningstjänsten finns på plats med brandbil. Dessutom kan du träffa Grannsamverkan som berättar om trygghetsarbetet, Nomor informerar om skadedjur och Linköpings trädgårdshandel säljer sommarblommor. Fika, mat och dryck finns till försäljning. 


Upplevelsekväll i Berg

När: 18 augusti
Var: Vid Bergs slussar
Aktiviteter: Massor av artister och underhållning på flera sätt. Upplevelsekvällen (som börjar redan klockan 13) arrangeras av Hjärtebarnsfonden och Stångåstaden är på plats med information, pyssel och tävlingar. ​ ​


Gårdsfest i Gottfridsberg

När: Söndag 26 augusti klockan 13-16. 
Aktiviteter: Ett litet exempel på alla aktiviteter som kommer att finnas är: klättring på klättervägg, cykla dig till en egen smoothie, nattdueller och andra tävlingar, fika och korvgrillning, familjegudstjänst med mera. 

Festen hålls i samarbete med Ansgarskyrkan och LBK Gottfridsberg.

Södra Ekkällandagen 

​​​När: Söndag 26 augusti klockan 12-14
Var: På torget vid Plutonsgatan 
Aktiviteter: Stångåstadens aktiviteter har fokus på hållbarhet och energi. Förutom att få tips och råd kommer du att kunna "trampa din egen smoothie". Det innebär att du alstrar energi genom att trampa på en cykel som i sin tur driver en smoothie-maskin. Vill du hellre ta det lugnt och bara prata med oss så bjuder vi på fika. 


Bergadagen 

När: Lördagen den 1 september klockan 11-15
Var: Vid Berga kyrka
Aktiviteter: LiTHe Blås startar dagen kl. 11. Det blir sedan en rad uppträdanden, tävlingar, prova på-aktiviteter, verksamma i området visar upp sin verksamhet, ansiktsmålning, hoppborg mm. 

Vi avslutar Bergadagen kl.15 då tar Medborgardialogen över med ytterligare aktiviteter på platsen.

Invigning och vernissage i Skattegården 

När: 8 september
Var: I Skattegården
Aktiviteter: Kom och titta på hur fint det har blivit i området! Passa också på att delta i flera kul aktiviteter som syftar både till nytta och nöje. Det går också bra att bara komma och känna stämningen, prata med varandra eller personalen från Stångåstaden och ha en trevlig stund. 


Rydsdagen

När: 8 september
Var: Vid Ryds sportcentrum (Hangaren)
Aktiviteter: En mängd aktiviteter med alltifrån möjlighet att åka häst och vagn till klättring, poesi och uppträdanden av populära artister. 

Vill du veta mer?

​​Hör gärna av dig till din områdesansvarig om du vill veta mer om en specifik dag, eller få ett program. Du som bor hos oss hittar kontaktuppgifterna till din områdesansvarig under Mina sidor.​

Trygga områdesdagar!

 
Här kan du läsa mer om vårt tygghetsarbete.