75-års jubileum

Sjung med Stångåstaden!​

Stångåstaden fyller 75 år. Det firar vi tillsammans med våra kunder och andra Linköpingsbor med en festlig allsångsturné i maj. Till turnén kommer sex olika artister som uppträder under tre kvällar. Självklart är det fritt inträde!

Den 21 maj klockan 18.30 landar turnén i Johannelund (Grönområdet vid aktivitetsparken "Plaskis"​) med artisterna Magnus Carlsson och Tarabband. Magnus Carlsson är känd från dansbandet Barbados, popgruppen Alcazar och som soloartist. Tarabband har ett unikt sound med mycket arabiska influenser.

Turnén avslutas den 23 maj klockan 18.30 i City, Kungsträdgården (vid Länsstyrelsen, Biblioteket och Linköpings slott.​). Då är det Liam och Ali Dhaanto som uppträder. Liam är känd från Idol 2016 och Ali Dhaanto är en somalisk artist som är mycket känd i sitt hemland. Men innan allsången drar igång kan du från klockan 18.00 lyssna på Dj Glorias härliga toner från dj-båset.

DJ-Gloria lyssnar på musik och ser glad ut. Foto.

Dj Gloria spelar musik från klockan 18.00.

Artisternas framträdanden varvas med allsång som Hanna Rydman leder. Hanna är känd som ledare för storkören Joyvoice.

Turnén startade i Ryd (Grönområdet bredvid Rydsskolan​) den 17 maj klockan 18.30. Då uppträder Cherrie och Rabih Jaber. Cherrie är Sveriges nya r'n'b-stjärna och fick nyligen en Grammis. Rabih Jaber har varit med i Idol och Lets´s dance. Han har också tävlat med stor framgång i tv-programmet The Voice Middle East med över 150 miljoner tittare.

 JUBILEUMSBOK

​2017 firar Stångåstaden 75 år och det ska vi fira - bland annat med en jubileumsbok.

Författare till boken är Linköpingsprofilen och före detta stadsantikvarien Gunnar Elfström. Boken tar oss från 40-talets bostadskris till vår tids innovativa projekt. Vi ser hur staden och bolaget utvecklats tillsammans, hur Stångåstadens roll förändrats och hur omvärlden påverkat livet i vår stad.

​ Porträttfoto av Gunnar Elfström och bild på jubileumsboken. Foto.
Ordinarie pris för boken är 199 kronor - men du som är kund hos oss får köpa den i Bobutiken för 49 kronor hela året. Hoppas vi ses!​​

​​Karta Allsångsturnén