75-årsjubileum

Sjung med Stångåstaden!​

Stångåstaden fyller 75 år. Det har vi bland annat firat tillsammans med våra kunder och andra Linköpingsbor med en festlig allsångsturné, som genomfördes i maj. Till turnén kom sex olika artister som uppträdde under tre kvällar. Publiken samlades både framför scenen och på picknickfiltar i gröngräset. Närmare 2 500 besökare kom till de tre allsångstillfällena. 

Turnén startade i Ryd den 17 maj. Då uppträdde Cherrie och Rabih Jaber. Cherrie är Sveriges nya r'n'b-stjärna och fick nyligen en Grammis. Rabih Jaber har varit med i Idol och Lets´s dance. Han har också tävlat med stor framgång i tv-programmet The Voice Middle East med över 150 miljoner tittare.

Nästa anhalt blev Johannelund där artisterna Magnus Carlsson och Tarabband underhöll publiken. Magnus Carlsson är känd från dansbandet Barbados, popgruppen Alcazar och som soloartist. Tarabband har ett unikt sound med mycket arabiska influenser.

Turnén avslutades den 23 maj i City, i Kungsträdgården. Då var det Liam och Ali Dhaanto som uppträdde. Liam är känd från Idol 2016 och Ali Dhaanto är en somalisk artist som är mycket känd i sitt hemland. Innan allsången drog igång fick publiken lyssna på Dj Glorias härliga toner från dj-båset.

​Artisternas framträdanden varvades med allsång ledd av Hanna Rydman. Hanna är känd som ledare för storkören Joyvoice.​

DJ-Gloria lyssnar på musik och ser glad ut. Foto.

 JUBILEUMSBOK

Stångåstaden jubileum firas också med en ny bok.

Författare är Linköpingsprofilen och före detta stadsantikvarien Gunnar Elfström. Boken tar oss från 40-talets bostadskris till vår tids innovativa projekt. Vi ser hur staden och bolaget utvecklats tillsammans, hur Stångåstadens roll förändrats och hur omvärlden påverkat livet i vår stad.

​ Porträttfoto av Gunnar Elfström och bild på jubileumsboken. Foto.
Ordinarie pris för boken är 199 kronor - men du som är kund hos oss får köpa den i Bobutiken för 49 kronor hela året. Hoppas vi ses!​​