75-års jubileum

Jubileumsbok

​2017 firar Stångåstaden 75 år och det ska vi fira - bland annat med en jubileumsbok.

Författare till boken är Linköpingsprofilen och före detta stadsantikvarien Gunnar Elfström. Boken tar oss från 40-talets bostadskris till vår tids innovativa projekt. Vi ser hur staden och bolaget utvecklats tillsammans, hur Stångåstadens roll förändrats och hur omvärlden påverkat livet i vår stad.

Boken lanseras den 17 mars klockan 11-13 på Linköpings huvudbibliotek, Östgötagatan 5. Fri entré!  Varmt välkommen att titta in och köpa ditt exemplar!​

Porträttfoto av Gunnar Elfström och bild på jubileumsboken. Foto.
Boka också in den 18 mars i kalendern, då blir det boksignering i Bobutiken, Repslagaregatan 31, klockan 10-13. Ordinarie pris för boken är 199 kronor - men du som är kund hos oss köpa den i Bobutiken för 49 kronor hela året. Hoppas vi ses!​


Artisterna som är med i allsångsturnén. Grafik.Sjung med Stångåstaden!​

Stångåstaden fyller 75 år. Det firar vi tillsammans med våra kunder och andra Linköpingsbor med en festlig allsångsturné i maj. Till turnén kommer sex olika artister som uppträder under tre kvällar. Självklart är det fritt inträde!

Turnén startar i Ryd den 17 maj. Då uppträder Cherrie och Rabih Jaber. Cherrie är Sveriges nya r'n'b-stjärna och fick nyligen en Grammis. Rabih Jaber har varit med i Idol och Lets´s dance. Han har också tävlat med stor framgång i tv-programmet The Voice Middle East med över 150 miljoner tittare.

Den 21 maj landar turnén i Johannelund med artisterna Magnus Carlsson och Tarabband. Magnus Carlsson är känd från dansbandet Barbados, popgruppen Alcazar och som soloartist. Tarabband har ett unikt sound med mycket arabiska influenser.

Turnén avslutas den 23 maj i City, Kungsträdgården. Då är det Liam och Ali Dhaanto som uppträder. Liam är känd från Idol 2016 och Ali Dhaanto är en somalisk artist som är mycket känd i sitt hemland. Men innan allsången drar igång i city kan du lyssna på Dj Glorias härliga toner från dj-båset.

Artisternas framträdanden varvas med allsång som Hanna Rydman leder. Hanna är känd som ledare för storkören Joyvoice.