Läs mer

 

Sommaren är här!

Sommaren, fantastiska sommaren då vi får lite extra av det mesta. D-vitamin, tid och energi! Tillsammans med Stångåstaden kan du testa på nya roliga aktiviteter och träffa nya härliga kompisar.

Stångåstaden street football cup 2018

​Sätt ihop ett lag bestående av 4-10 deltagar och tävla i vår fotbollscup med final i Trädgårdsföreningen 25 augusti. Fina priser väntar. code Summer Camp​ - för morgondagens digitala rockstars

Code Summer Camp är lägret för dig mellan 7 och 17 år som vill lära dig att programmera. Har du redan ett intresse och vill utveckla dina kunskaper, eller skulle du vilja se om programmering är någonting för dig? Då är du varmt välkommen att anmäla dig! Schemat kommer att innehålla allt ifrån programmering av robotar, kodning av spel och webb och test av HoloLens och 3D-printning. Aktiviteterna varvas med besök hos häftiga företag och platser. 

Här finns mer information och möjlighet att anmäla dig: www.mjardevi.se/summercamp


 


Sommarkollo med KFUM

Vecka 25 och 26 arrangeras Sommarkollo för alla barn mellan 7-12 år! Ett dagkollo där vi testar på olika sporter och hittar på massa kul. Vi håller till i och runt omkring vår hall på Garnisonen och kommer även besöka vår Lägergård Rengen där det finns möjlighet för bad, paddla kanot och mycket mer roligt finns.
Anmälan till kansli@kfumlinkoping.se senast den 28 maj.
För mer information www. linkoping.kfum.seNördkollo​

Nördkollo är en trygg plats för dig 13-19 år som definierar dig som tjej, trans eller icke-binär, som vill lära dig mer om teknik och spelutveckling och träffa nya vänner med liknande intressen. Vi bjuder in workshopledare från spel- och teknikbranschen som delar med sig av sina bästa tips! När du kommer till Nördkollo blir du en del av ett team som tillsammans kommer på ett spelkoncept, gör egen grafik och musik/ljudeffekter och sedan programmerar spelet. Inga förkunskaper eller tidigare nördighet krävs.

Årets Nördkollo går av stapeln 25-29 juni med spelvernissage på torsdag och övernattning och spelkväll på Östergötlands museum mellan torsdag och fredag.

Detaljerad information hittas på nordkollo.se där du också hittar ett anmälningsformulär fr o m 1 april!

Kontakt:
Karin Lundahl
Pedagog Datamuseet
karin.lundahl@datamuseet.se 


Basket Camp 2018

I sommar är det äntligen dags för Basket Camp 2018! Ett dagkollo där vi kommer fokusera fullt på basket. Vi håller till i och omkring vår hall på Garnisonen och kommer även besöka vår Lägergård Rengen där vi kan bada, paddla kanot och mycket mer.
Anmäl dig via mejl till kansli@kfumlinkoping.se senast den 28 maj. 
Kostnad 295 kronor per person​.