Årets visionär

Stångåstaden instiftade 2014 utmärkelsen Årets visionär. Vårt syfte är att uppmärksamma och stimulera insatser som utvecklar Linköping. En bra grund för att utveckla Linköping är att det finns engagerade företag, organisationer och människor som tar initiativ till och är uthålliga för att skapa en bättre stad att leva, arbeta och driva företag i. 

Juryn består av representanter från Stångåstaden. Priset består av ett diplom och ett presentkort.


När vinnare utses går juryn efter följande kriterier: ​

Bidragit till att utveckla Linköping

Lokal förankring i Linköping 

Nyskapande​

Vinnare 2016

Vinnare av Stångåstadens utmärkelse Årets visionär 2016 är Ericsson och Ulrika Unell!

Motivering​
Vinnaren i kategorin Årets Visionär engagerar sig för att göra kommunen till en bättre plats för alla.  Det kan handla om allt från att vara aktiv i lokala nätverk och styrelser till att vara en internationell ambassadör för Linköping. Genom att stötta ökad lokal samverkan mellan företag, offentlig verksamhet och universitetet skapas nya miljöer och lösningar som gynnar båda det egna företaget och samhället i stort. 

Ulrika Unell, Ericsson

För Ulrika Unell är det en självklarhet att företag ska vara en aktiv och ansvarstagande del av samhället. Som platschef för Ericsson i Linköping engagerar hon sig för att göra kommunen till en bättre plats för alla. Det kan handla om allt från att vara aktiv i lokala nätverk och styrelser till att vara en internationell ambassadör för Linköping. Som en gynnsam ort för inflyttning, etablering eller forskning. Genom att stötta ökad lokal samverkan mellan företag, offentlig verksamhet och universitetet skapas nya miljöer och lösningar som gynnar båda det egna företaget och samhället i stort. Med ett långsiktigt engagemang nomineras Ulrika Unell till utmärkelsen Årets visionär 2016.   

Vinnare 2015

Vinnare av Stångåstadens utmärkelse Årets visionär 2015 är Linköpings universitet​​!​​


Kattis Ahlström och Helen Dannetun, Linköpings universitet​​​.​

Motivering
Vinnaren är en riktig visionär med stort intresse för utveckling och förmåga att tänka nytt. Med ungdomligt sinne, erfarenhet, engagemang och förmåga att få med sig medarbetarna lämnar segraren avtryck både lokalt och internationellt. Vinnaren till Årets visionär föder samhället och näringslivet med spetskompetens!

Linköpings universitet, Helen Dannetun

I Linköping blir verkligen idéer till verklighet. En av grundstenarna till Linköpings framskjutna plats inom forskning och innovation är dess universitet med sin mångsidiga verksamhet. I nära samverkan med näringsliv och samhälle sprids kunskap från Linköping såväl lokalt som globalt. Det 40 år unga universitetet ligger i internationell framkant inom en mängd områden och förser samhället med spetskompetens. Universitetet fungerar också som en kompetensmagnet med sina 4 000 anställda och närmare 25 000 studenter. 

Läs intervju med Helen.​​​

Vinnare 2014

Vinnare av Stångåstadens utmärkelse Årets visionär 2014 är Sectra och Torbjörn Kronander.

naringslivsgalan_140926_08.jpg
Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden och Torbjörn Kronander, vd Sectra.