Gamla Linköping

​Gamla Linköping består av ett 90-tal byggnader som har flyttats till området för att bevaras för framtiden. I området finns också en rad olika muséeinteriörer - i vissa hus står gamla hem orörda precis som om människorna bara gått ut tillfälligt. Byggnader, kullerstensgränder, skyltar, trädgårdar och hela den vackra miljön berättar om livet förr.


Här kan du också möta en rad olika yrkesverksamma hantverkare. Alltifrån träsnidare och krukmakare till knypplerska och godistillverkare. I Handelsboden kan du på gammaldags vis köpa karameller i strut och känna atmosfären från 1800-talets slut.

Friluftsmuseet Gamla Linköping hör sedan 2009 organisatoriskt till Utbildnings-, kultur- och fritidsförvaltningen inom Linköpings kommun. Det nya uppdraget innebär bland annat att Gamla Linköping skall delta aktivt i att uppfylla målen för Kultur- och fritidsnämndens arbete och i visionen om kultur och fritid för alla 365 dagar om året.

Den dagliga verksamheten i Gamla Linköping drivs av friluftsmuseet Gamla Linköping. Det är en verksamhet som organisatoriskt ligger under Kultur- och fritidsnämnden.

Vill du veta mer och Gamla Linköping och den verksamhet som bedrivs där? Läs mer på Linköpings kommuns hemsida.