Tvättstuga


Trivsel i tvättstugan

För allas trevnad i tvättstugan är det viktigt att man gör rent efter sig. Så tänk på att lämna tvättstugan i det skick som du själv önskar finna den i. Lika viktigt är att hålla den tvättid man bokat och självklart inte ta någon annans tid.

Tvättider
Du får utnyttja tvättstugan de tider som står uppsatta på bokningstavlan. Den tid du önskar tvätta bokar du med ditt tvättlås alternativt på elektronisk väg med en elektronisk nyckel, så kallad "tagg", där sådant system finns. När din tvättid är över ska allt vara klart, även städningen. Men torkrummet får disponeras i ytterligare en timme. Om tvättstugan är bokad ett pass utan att någon är där får man ändå inte ta den tiden. Har du bokat en tid så är det din tid under hela tvättpasset. Det är viktigt att hålla sina tider och respektera andras.

De kunder som har tillgång till en bokningstavla (Aptus) kan även boka sin tvättstuga direkt här på vår hemsida. Du hittar bokningen på vår hemsida genom att logga in på mina sidor.

Städning i tvättstugan
När du ska göra rent – börja gärna med luddfiltret i torktumlaren. Se till att inget utspillt tvättmedel finns kvar i tvättstugan och torka ur tvättmedelsfacken i tvättmaskinen. Allt runt omkring dig ska vara rent. Golvet i både tvättstuga och torkrum ska sopas eller skuras och bänkarna torkas av. Du behöver inte ta med eget städmaterial när du ska göra rent efter dig, utan det håller Stångåstaden med. Men tyvärr händer det att städmaterial försvinner. Var vänlig och gör en felanmälan om något saknas.

Ansvar och hänsyn
Du ansvarar själv för skador på maskiner och övrig utrustning som orsakats av slarv, vårdslöshet eller att instruktioner inte följts.

Ta hänsyn till allergiker genom att inte röka i våra lokaler. Det får heller inte följa med djur in i tvättstugan. Du som har djur bör också tänka på att ta bort eventuella djurhår som kan bli kvar i tvättmaskinen.

Senast granskad: 2014-08-05 Skriv ut
Logga in på min sida