Nyinflyttad
Skip Navigation LinksBoendeinfo > Hyresgästinfo > Flyttråd > Nyinflyttad

Välkommen till din nya lägenhet!

 

Tips och råd vid inflyttning
När du ska flytta in i din nya lägenhet är det mycket att tänka på. Därför ger vi dig gärna några goda råd:

Tillträda lägenheten
När du ska flytta in i din nya lägenhet har du rätt att tillträda bostaden klockan 12.00 inflyttningsdagen. Inträffar den en lördag, söndag eller annan helgdag är det nästkommande vardag som gäller.

Anmärkningar på städningen
När du går in i din nya lägenhet ska den vara välstädad och fin. Skulle du ha anmärkningar på städningen kontaktar du oss på Stångåstaden omgående. Är problemen omfattande kommer vi ut och gör en städbesiktning. Har du gjort upp med den föregående hyresgästen om att få flytta in före kontraktsdatumet kan du inte begära ersättning om lägenheten är dåligt städad.

Besiktning
Din lägenhet ska ha besiktigats innan du flyttar in. Skulle du ha synpunkter på besiktningen ska du höra av dig till oss på Stångåstaden inom åtta dagar.

Nycklar
Du får tre lägenhetsnycklar när du flyttar in – och eventuella nycklar till tillhållarlås och tvättlås. Om fastigheten är utrustad med elektroniskt skalskydd får du även tre taggar (plastbrickor) till entrédörren. Varje tagg har samma status som en nyckel. Nycklarna kvitterar du ut på ditt distriktskontor.

Förråd
De flesta lägenheter har separata förråd avsedda för förvaring av bohag. Varje förråd är i regel märkt med samma nummer som lägenheten. I källarförråd bör förvaring ske på trätrall eller liknande för att undvika fuktskador. Några brandfarliga vätskor får man inte förvara i vinds- eller källarförråd. Det är inte heller tillåtet att ha någon form av elektriska anslutningar. Förvara inte några värdefulla saker i förrådet så förebygger du inbrott. Fråga gärna ditt försäkringsbolag vad de ersätter.

Parkeringsplatser och garage
Parkering på området är inte tillåten, men du får köra in i området för att lasta i och ur din bil. Vid in- eller avflyttning behöver du hämta ett p-tillstånd på något av Stångåstadens kontor. Tänk på att p-tillståndet endast gäller Stångåstadens mark. Parkering på gräs eller trottoar utanför Stångåstadens mark kan leda till p-böter.

Om du önskar hyra parkeringsplats eller garage, är du välkommen att ringa kundtjänst på 013-10 02 84. Du kan också söka lediga parkeringsplatser här.

Senast granskad: 2014-12-10 Skriv ut
Logga in på min sida