Avflyttning
Skip Navigation LinksBoendeinfo > Hyresgästinfo > Flyttråd

Råd vid avflyttning

När du ska flytta är det mycket att tänka på – både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här är några råd som underlättar:

 • Säga upp lägenheten - Du måste säga upp ditt hyreskontrakt skriftligt. Uppsägningstiden är tre kalendermånader och inleds vid månadsskiftet efter att uppsägningen kommit in till oss. Tänk på att även säga upp eventuell garageplats eller parkeringsplats. Observera att din köplats raderas när du säger upp din bostad.
 • Lämna in nycklarna - Vid flytt måste du lämna in alla dina nycklar till bostaden - även de kopior som kan ha gjorts, samt eventuella nycklar till motorvärmare, förråd och tvättstuga. Nycklarna lämnas senast kl. 12.00 första vardagen efter att hyreskontraktet gått ut.
 • Ändra adress - När du ska byta bostad är det viktigt att göra en flyttanmälan till Svensk Adressändring för att post från myndigheter ska komma till din nya adress. I övrigt så måste du själv göra en anmälan om ändrad adress till exempelvis försäkringsbolag, banker, föreningar och bekanta.
 • Flytta el och telefon - Vid flytt måste du avsluta ditt gamla elabonnemang samt teckna ett nytt abonnemang på den nya adressen. Du måste även anmäla flyttning av ditt telefonabonnemang och eventuellt Internetabonnemang.
 • Besiktning av lägenhet - Vi gör en avflyttningsbesiktning så tidigt som möjligt efter din uppsägning. Tiden bokar vi med dig i samband med uppsägningen. Det är bra om du själv kan vara med för att diskutera eventuella skador i lägenheten. Du står för kostnader för onormalt slitage och skador. Vid skador eller onormalt slitage på t.ex. parkett, fettfläckar på tapet, hål i dörrar och skadade fönsterrutor kan du bli ersättningsskyldig.

  Tänk på att all utrustning som tillhör lägenheten måste finns på plats vid besiktningen. Hit hör t.ex. dörrar, badrumsskåp, hatthylla, gardinbeslag osv. Om du fått bruksanvisningar eller skötselanvisningar för lägenhetsutrustning lämnar du kvar dem i lägenheten till nästa hyresgäst.

 • Ta med allt - När du flyttar måste du ta med dig alla dina tillhörigheter som finns i lägenheten, och även de saker som du förvarar i förråd, garage och på balkong eller uteplats.

 • Grovsopor - Det blir ofta en del grovsopor vid flyttning. Detta ska du själv transportera till kommunens återvinningsstation om det inte finns en uppsamlingsplats i ditt bostadsområde.

 • Visning av lägenheten - Du måste vara beredd på att visa upp din lägenhet som du ska flytta ifrån för de personer som fått erbjudande om att flytta in efter dig. Om du vill så medverkar vi gärna vid visningen av din lägenhet och kommer överens om en tid som passar dig, oss och intresserade kunder.

 • Parkering
  Parkering på området är inte tillåten, men du får köra in i området för att lasta i och ur din bil. Vid in- eller avflyttning behöver du hämta ett p-tillstånd på något av Stångåstadens kontor. Tänk på att p-tillståndet endast gäller Stångåstadens mark. Parkering på gräs eller trottoar utanför Stångåstadens mark kan leda till p-böter.

  Till sist hoppas vi att du har trivts i din lägenhet och hos oss. Vi önskar dig lycka till i din nya bostad!

Senast granskad: 2014-12-10 Skriv ut
Logga in på min sida