Fettfläckar, häll, golv

Keramikhäll

Har du spis med keramikhäll är det bra om du rengör den direkt när den har svalnat. Det finns annars risk för att hällen blir missfärgad. Om det bränt fast ska du använda rengöringsmedel anpassat för keramikhällar. På keramikhäll ska du bara använda rostfri kastrull med plan botten. För att inte slösa energi är det bäst om kastrullens storlek matchar plattan. 

Fettfläckar

Fettfläckar på tapeten i sovrummet är en vanlig orsak till att behöva återställa när man flyttar. Man kanske sitter upp i sängen med en bok eller ser på tv och lutar huvudet mot väggen med gelé och hårspray i håret. Då bildas lätt mörka fettfläckar på tapeten. För att undvika det är bästa alternativet en sänggavel.

Vård av golv

Det är viktigt att rengöra golven på rätt sätt, för att undvika onödigt slitage. Använd helst mjuk trasa, ljummet vatten och vanlig såpa när du skurar. Går du på med för starka medel förstör du ytan. Vrid ur trasan väl, eftersom golven heller inte tål för mycket vatten. Mjuka tassar under möblerna är också skonsamt för golven. Ta del av Golvbranschens skötselråd av golv (linoleum, laminat, parkett, kakel).