Garage och parkeringsplats

​När du flyttar till något av våra bostadsområden och äger en bil eller annat fordon behöver du oftast plats på parkering eller i garage. ​Stångåstadens lediga garage- och parkeringsplatser, MC- och husvagnsplatser hittar du under Sök Bilplats. Platserna publiceras löpande.​

Förvaring i garage

Garaget är bilens plats och inget extra förråd till din lägenhet. Det enda du får förvara i garaget, förutom ditt fordon, är fyra extra bildäck och en mindre bensindunk. Och har du plats i centralgarage får du endast parkera ditt fordon och inte förvara något annat där. 

Vi tänker på din och dina grannars trygghet. Det är av brandsäkerhetsskäl garaget inte ska användas som förvaringsrum – och i synnerhet inte för brandfarliga material och vätskor.

Reparation och biltvätt

Är bilen trasig? Åk då till någon bensinmack som har en gör det själv avdelning. Du får inte utföra några större reparationer av din bil i anslutning till det garage eller den parkeringsplats som du hyr av oss. 

Av miljöskäl ska du inte heller byta olja eller liknande i anslutning till garage eller parkeringsplats. Vi rekommenderar också att du tvättar ditt fordon i en tvätthall, alltså vare sig i eller utanför garaget. Däremot får du självklart städa din bil på din garageplats. 

Skottning

Under vintertid ansvarar du själv för skottning av din parkeringsplats och framför din garageport. 

Parkering på gårdarna

Tänk på att det endast är tillåtet att parkera inne på gårdarna för i- och urlastning. Om du i samband med flyttning måste parkera på gården längre tid behöver du ett parkeringstillstånd. Det får du i vår Bobutik.